Cultuursmakers

Aalst

Vier mee op 16 oktober

Als apotheose van het feestjaar ter gelegenheid van 100 jaar ‘VTB’ Aalst organiseert de jarige afdeling op zondagnamiddag 16 oktober om 15 uur in CC De Werf een spetterende revue met hoofdzakelijk Aalsterse artiesten, die een muzikaal overzicht zullen brengen van de laatste tien decennia.

De eigen leden van Cultuursmakers Aalst worden dan extra in de watten gelegd. Zorg ervoor dat jullie in orde zijn met het lidmaatschap van onze vereniging.

Wie zijn lidgeld al in 2021 hernieuwde, krijgt een gratis verlenging tot eind 2022. Wie dat nog niet deed, stort € 20 op rekeningnummer BE81 9796 2086 9824 van Cultuursmakers Aalst, met de vermelding ‘Lidgeld 2022’. De cultuurpas is geldig voor alle gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen.

Wie grasduint in ons archief, ziet al snel het belang van VTB en vtbKultuur voor cultuur en toerisme de afgelopen 100 jaar in Vlaanderen. Daar zijn we trots op! Het spreekt voor zich dat we ons feestjaar aangrijpen om die rijke geschiedenis in de kijker te zetten. We organiseren in samenwerking met het archief- en onderzoekscentrum ADVN een overzichtstentoonstelling voor een breed publiek. Deze tentoonstelling gaat over onze vereniging, hoe het ooit begon en hoe we doorheen de tijd evolueerden en ons steeds aanpasten aan de tijdsgeest. Tegelijk krijgen we een zicht op de evolutie en de geschiedenis van cultuurtoerisme in Vlaanderen in het algemeen.

De expo is gratis te bezoeken van 22 juni tot en met 2 september 2022. Open van woensdag tot en met zondag, van 10 tot 18 uur (laatste bezoek om 17 uur). Groepsbezoeken vanaf 15 personen vooraf aan te vragen. Meer info hierover is later te vinden op de feestwebsite. Het verhaal van de expo wordt ook gebundeld in een boek dat vanaf eind juni te koop is. Locatie: Zuiderpershuis, Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen.

De ouderen onder ons, die met de ‘VTB’ zijn opgegroeid, hebben thuis of op zolder misschien nog gedenkwaardige archiefstukken liggen. Als dat zo is, dan zouden we het echt fijn vinden inzage ervan te krijgen. Misschien ontdekken we dan nog vergeten ‘pareltjes’ uit de geschiedenis van onze vereniging, die we dan een plaatsje kunnen krijgen op de tentoonstelling.

<
>
x