Cultuursmakers

Affligem

KnipoogDag in Antwerpen (AFGESLOTEN)

Knipoogdag 2022, ons jaarlijks cultureel stadsfestival! Dit jaar met luxe autocar naar Antwerpen.

Datum: 27/03/2022
Uur: 07:45
Uur van samenkomst: 07:30
Plaats: Parking Rantour
Adres: Bellestraat 98, 1790 Affligem
Plaats van bijeenkomst: Parking Rantour
Prijs leden: 59
Prijs niet-leden: 65
Thema: 100 jaar samen cultuur beleven
Type: Groepsbezoek

Antwerpen, de bakermat van onze vereniging en dit gecombineerd met ons eeuwjaar,  dan is het toch logisch dat het jaarlijks cultureel festival in die stad plaatsvindt.

We keren dus terug met onze vereniging naar haar 'roots' maar niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z'n vele culturele troeven te ontdekken. Zowel in voor- als in de namiddag zullen we deelnemen aan begeleide themawandelingen of -bezoeken.

Ons ochtendprogramma van 10u - 12u zal plaatsvinden met een bezoek aan de Cadixwijk, een gebied dat van havenbedrijvigheid naar woon- en ontspanningsplek evolueerde. Het eilandje klinkt misschien als wijk bekend in de oren. Maar hieraan grenzend is de exotisch klinkende Cadixwijk aan een transformatie bezig. Waar het ooit een bedrijvigheid was van kranen, ratelende wagens en loeiende scheepstoeters ontwikkelt zich nu een nieuwe wijk. Zo is het aanmeldingslokaal van de dokwerkers nu de sporthal van een school, het pershuis werd een brouwerij, opslagloodsen verwelkomen je als zomerbar. Tussen de nieuwe gebouwen houden dokwerkerscafés voorlopig stand. De Mexicobruggen en het nieuwe havenhuis houden het perfecte evenwicht tussen oud en nieuw.

Lekker gezellig tafelen van 12.30u tot 14.30u in één van de diverse moderne of pittoreske brasseries van de Cadixwijk om daarna opgewekt de namiddag te omarmen.

In de namiddag, van 15u tot 17u, staat op het programma: Rond de wieg van Antwerpen met verder een 'wieg' op enkele heuvels, een haast 1000 jaar oude stadsmuur, het 500 jaar oude Vleeshuis...Wandel mee door de geschiedenis van de stad en kom te weten waarom je geen natte voeten krijgt in de Burchtgracht, waarom er vis verkocht werd op de Veemarkt, wat Predikheren van Sint-Paulus met honden te maken hebben, hoe plezant het Schipperskwartier was, hoe blinkend de Gouden zestiende eeuw was, waar Panamarenko zijn schipperspet kocht en in welke straten Wannes van de Velde verdwaalde. Kortom, je wandelt door de geschiedenis van de stad en haar bewoners.

Op onze verplaatsingen zullen we ook van diverse straatanimatie kunnen genieten, 'verrassen zullen ze ons'!

Deze dag zal rond 17.00u afgesloten worden aan het DNA van deze stad, het STEEN (volledig gerenoveerd).

Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien rond 18.00uur.

Inbegrepen: ochtendkoffie, volledig dagprogramma, lunch, vervoer en fooi voor de chauffeur. 

Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven en dranken.

Inschrijven en betalen <<<< 20 februari

<
>
x