Cultuursmakers

Brussel Anderlecht

Brusseleir ! Gepakt. Powezee ba nen albom photo.

Een lichtvoetig poëzieprogramma met als onderwerp fotografie. Hoe kijken we naar foto’s, wat denkt een fotograaf, kan je in een foto ook de fotograaf herkennen, wat zie je en wat zie je niet? Kan je een taal bekijken en kan je foto’s vertellen? GC Elzenhof, Gemeenschapscentrum Elzenhof, 12, 1050 Elsene, België

Datum: 13/10/2022
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Deuren open: 19:15
Plaats: Gemeenschapscentrum Elzenhof
Adres: Kroonlaan 12, 1050 Elsene
Plaats van bijeenkomst: Gemeenschapscentrum Elzenhof
Prijs leden: 6
Prijs niet-leden: 8
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - concert

Brusseleir ! 

Gepakt. Powezee ba nen albom photo.

Een lichtvoetig poëzieprogramma met alsonderwerp fotografie. Hoe kijken we naar foto’s, wat denkt een fotograaf, kan je in een foto ook de fotograaf herkennen, wat zie je en wat zie je niet? Kan je een taal bekijken en kan je foto’s vertellen?

Drie ervaren acteurs van het Burssels Volstejoêter zoeken het uit in dit programma. Ze brengen de “powezeekes” in hun mooiste Brussels, begeleid door een melankolieke klarinet.

“Gepakt”ontstond ter gelegenheid van de voorsteling, in het Bruselse Muntpunt, van “Gekspresionneid”, een fotoboek van Guido Van den Troost, over het Bruselse dialect en de mensen die deze volkstaal vandaag spreken, verdedigen en propageren. Het boek is een pleidoo in beelden om de taal van Toots Thielemans,’t Ketje en de karikolemadam levend te houden.

“Gepakt” werd uitstekend ontvangen en ging na de – als eenmalig bedoelde – voorstelling in Muntpunt een eigen leven  leiden. Het werd een  programma waarin op allerlei aspectenvan de fotografie wordt ingezoomd  en waarin foto’s worden naverteld op een ludieke en vaak ontroerende manier.

Bij de voorsteling hoort ook een mini-expo met foto’s uit “Gekspresionneid”.

Met: Gertjie Brijsinck - Niki D’Heere – Claude Lammens - Marc Van Hoorick (klarinet) Regie : Marc Bober -

Foto’s :  Guido Van den Troost

Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten op het terras of in de bar, afhankelijk van het weer. 

Gelieve vooraf in te schrijven en het juiste bedrag op de rekening van Cultuursmakers te storten met vermelding van Brusseleir ! Be39 9733 8998 7019

<
>
x