Cultuursmakers

Asse-Zellik

Provinciale daguitstap naar Nazareth en Deinze INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Ook dit jaar organiseert de provinciale stuurgroep Vlaams-Brabant & Brussel een ‘Provinciale daguitstap’ en dit keer opteren we voor Nazareth, Deinze en Ooidonk.

Datum: 30/09/2023
Plaats: Cultuursmakers Asse-Zellik
Adres: Kloosterstraat 38, 1731 Zellik
Plaats van bijeenkomst: Noorderlaan 4 Zellik
Prijs leden: 70
Prijs niet-leden: 75
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Provinciale daguitstap 2023 Nazareth en Deinze op zaterdag 30 september 2023 

Onze jaarlijkse provinciale daguitstap gaat door in Nazareth en Deinze. Onze ‘uitvalsbasis’ voor verwelkoming met ochtendkoffie & koek, lunch en gezamenlijke afsluiter wordt dit keer het Van der Valkhotel in Nazareth. Zoals de voorbije jaren kunnen alle deelnemende Cultuursmakers-afdelingen en -themagroepen genieten van eenzelfde bezoekers-programma waarbij – om organisatorische redenen én in samenspraak met de toeristische dienst van Deinze – de voor- en namiddagindeling zal gebeuren op basis van de grootte van de groepen én de busbezetting.

Programma: Kasteel van Ooidonk
Het bezoekersparcours brengt ons langs twaalf ontvangstkamers en meer private vertrekken. Het omvat een eetkamer en een rotonde in Napoleon III-stijl, een neogotische kapel en een rookkamer uit het midden van de 19de eeuw, een volledige suite uit de Empiretijd, een kamer en suites in Lodewijk XVI-stijl met meubels en inlegwerk van fruithout en een romantisch Lodewijk XV-salon. Overal zijn de ruimtes opgesmukt met porselein en zilverwerk, chinoiserieën en Delfts aardewerk, schilderijen en tapijten.
De omgeving straalt een bijzondere charme uit en is enig in z’n soort in België en ver daarbuiten.

Deinze : Opvallend in het hartje van Deinze is de Tolbrugpoort, een ophaalbrug over de Leie. Tijdens de pleziervaart- periode is de bediening van de brug een voltijdse job.

Deelnameprijs per persoon: € 75,00, maar leden betalen slechts  € 70,00.
Inbegrepen: busvervoer, fooi voor de chauffeur, onthaal met koffie/thee en koek, het lunchbuffet (pompoensoep + zalmfilet met béarnaisesaus, seizoensgroenten en frietjes OF huisbereide vol-au-vent met frietjes + koffie/thee), de afsluiter, het dagprogramma (met toegangen en gidsen).

Niet inbegrepen: Dranken bij de maaltijd en persoonlijke uitgaven allerhande.

Info opstapplaatsen: Affligem Rantour  7u– Asse Gemeenteplein  7u15– Zellik bushalte Den Horinck (parking) 7u30

Vooraf inschrijven (telefonisch of per e-mail) en betalen na bevestiging op het rekeningnummer van Cultuursmakers Asse-Zellik  BE55 8601 0617 2744. Maximum 25 personen. Bij inschrijving keuze van het hoofdmenu vermelden: zalm of vol-au-vent en de gekozen opstapplaats: Asse of Zellik

<
>
x