Cultuursmakers

Beiaardvrienden Peer

Beiaard Peer seizoen 202

 

Peer, 12 juni 2023

Beste beiaardvriend,

Opnieuw, en dit voor de 32ste keer mag ik u namens het beiaardcomité uitnodigen om te komen luisteren en genieten van de beiaardconcerten op woensdagavond in juli en augustus om 20.00u met uitzondering op 16 augustus, dan beginnen we om 19.00u.

Op de achterzijde van deze brief vindt u het volledige programma.  U zal vaststellen dat onze stadsbeiaardier Wim Van den Broek, die tevens voorzitter is van de Vlaamse Beiaardvereniging, weer een beroep mag doen op heel wat bekende namen in het beiaardgebeuren.  We zijn Wim daar zeer erkentelijk voor.  Uiteraard speelt de kwaliteit van onze beiaard daar ook een voorname rol in.  Dit instrument laat de bespeling van alle muziekgenres toe wat zeer gewaardeerd wordt door elke beiaardier.

Belangrijk is ook dat we vanaf dit seizoen kunnen samenwerken met FM Goud, de radiozender uit Peer die een ruime luisterkring kent.  Dit zal ondermeer bijdragen tot een betere bekendmaking van onze concerten zodat we een ruimer publiek kunnen bereiken.

Ook met Toerisme Peer wordt intensiever samengewerkt in het kader van het “Torenbelevingsmoment” waarin de beiaard vanzelfsprekend een belangrijke rol heeft.

Onze luisterplaats blijft zoals vorig jaar aan de achterzijde van het BICC  waar op een groot scherm de beiaardier in beeld wordt gebracht.  Onze dank ook aan de verschillende diensten van het stadsbestuur voor de heel goede samenwerking. Na de concerten is er een mogelijkheid om de beiaardier en eventuele medeconcertist persoonlijk te spreken. 

Op 9 september organiseert de jeugddienst van Peer voor de 2de keer een beiaardcantus. Meer informatie volgt later.

Dank en welkom namens het beiaardcomité onder leiding van Marc Desair (voorzitter) en van de beiaardvrienden Peer.

 

                                     

 

 

 

 

Programma 2023

28 juni 2023: Leerlingenconcert klas Jan Verheyen

 

5 juli 2023: Rosemarie Seuntiëns: beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray

 

12 juli 2023: Boudewijn Zwart: beiaardier van Dordrecht (Grote Kerk), Ede (Oude Kerk), Gouda (St.-Janstoren), Amsterdam (Westertoren, Zuidertoren, en de Oude Kerk), Bergambacht (St.-Laurentiustoren), Schoonhoven, IJsselstein, Barneveld, Apeldoorn, Wageningen en Zeewolde. 

 

19 juli 2023: Gideon Bodden: beiaardier van Zuider- of Janstoren te Amsterdam, Hilvarenbeek en van het Stadhuis van Schoonhoven.

 

26 juli 2023: Wim Van den Broeck, beiaardier Peer, Genk, Diest, Mol-Postel

 

2 augustus 2023: Arie Abbenes (voormalig) stadsbeiaardier van Asten, Utrecht, Eindhoven (sinds 1968) en Oirschot

 

9 augustus 2023: Jakob Devresse en Kenneth Theunissen (beiaard+piano) - beiaardier van Hasselt, Gent, St.-Niklaas en Geraardsbergen

 

16 augustus 2023 (uitzonderlijk om 19.00 uur): Bernard Winsemius: Hij was stadsbeiaardier van Haarlem op de toren van de Grote of Sint-Bavokerk en de Bakenesserkerk en van Amsterdam op de Zuidertoren. Hij is organist in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij was onder meer de organist bij het kerkelijk huwelijk van prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari 2002 en tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013.

 

23 augustus 2023: Brecht Berteloot: Adjunct-stadsbeiaardier van Brugge

 

30 augustus 2023: Lorenz Meulebroek en Brecht Crabeels (beiaard + piano) - beiaardier + organist Dendermonde en Waregem

 

<
>
x