Cultuursmakers

Bonheiden

Bezoek ‘MoMu Highlights’ in Modemuseum - Antwerpen

Je maakt kennis met alles wat MoMu te bieden heeft! Een MoMu-gids neemt je mee door de tijdelijke ‘tentoonstelling E/MOTION.’ en geeft een kijk op de ‘Collectiepresentatie’ met topstukken van Martin Margiela, A.F. Vandevorst, Ann Demeulemeester, Raf  Simons, … Aansluitend breng je een kort bezoek aan de tijdelijke tentoonstelling ‘P.LACE.S’ en ook de ‘MoMu bibliotheek’ wordt niet vergeten.

Datum: 23/10/2021
Uur: 14:30
Plaats: Modemuseum
Adres: Nationalestraat 28 , 2000 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Ingang van MoMu om 14.20 uuur
Prijs leden: € 11,00
Prijs niet-leden: € 13,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 0

E/MOTION. Mode in Transitie gaat dieper in op de manier waarop mode een uitdrukking is van emotie, angst en verlangen in de samenleving: mode is tegelijk ‘emotion’ en ‘in motion’. MoMu blikt met deze tentoonstelling terug op gebeurtenissen van de voorbije drie decennia en stelt vragen over de manier waarop mode zich als industrie kan heruitvinden en over de rol die modeontwerpers daarbij in de toekomst kunnen spelen. De tentoonstelling wil inspireren en reflecteren over het heruitvinden van mode als industrie en de toekomstige rol van ontwerpers en kunstenaars. Maar bovenal is ‘E/MOTION. Mode in transitie' een verhaal over ons voortdurend verlangen naar emotie. Mode ís emotie en  altijd in beweging. ‘E/MOTION’ blikt terug op de sociale, politieke en psychologische omwentelingen van de voorbije drie decennia en de impact die ze hadden op mode. 

MoMu herbergt de grootste verzameling Belgische hedendaagse mode ter wereld. De Collectiepresentatie - Mode uit de MoMu collectie blikt terug op vier decennia Belgische mode, aangevuld met een selectie uit de historische collectie van het museum.  De tentoonstelling geeft een overzicht van de belangrijkste protagonisten van de Belgische mode aan de hand van thema’s die het eigenzinnige karakter van de MoMu collectie kenmerken. Zowel de Collectiepresentatie als de inleidende documentaire vertrekt vanuit de historische vraagstelling wat betekent het label ‘Belgische’ en ‘Antwerpse’ mode vandaag?

De expo P.LACE.S - De verborgen kant van Antwerpen belicht de rol van Antwerpen in de ontwikkeling en internationale handel van kant. MoMu presenteert deze rijke geschiedenis op 5 verschillende locaties in de stad, in dialoog met hedendaagse innovatieve en hoogtechnologische modecreaties. In MoMu illustreert de expo de modieuze aspecten van kant. Via een overzicht van verschillende types kledij en accessoires, van hemden tot mutsen, kan je verkennen hoe kant precies gedragen werd. Je ontdekt tevens hoe innovatieve ontwerpers van vandaag experimenteren met transparantie via hightech 3D-printing en lasercutting. Zo krijg je een nieuwe kijk op designers en modehuizen zoals Iris van Herpen, Azzedine Alaïa, Chanel, Prada en Louis Vuitton, die met nieuwe technieken de conceptuele grenzen van kantwerk aftasten.

Deelnameprijs (toegang en rondleiding): € 11,00 voor Cultuursmakers-leden (€ 13,00 voor niet-leden). De verplaatsing naar Antwerpen is niet inbegrepen. 

Deelnemen: inschrijven via e-mail bonheiden@cultuursmakers.be of bij Georges Soyez (tel. 0478 99 97 86) en, na ontvangst van bevestiging van je inschrijving, onmiddellijk het deelnamebedrag storten op de bankrekening BE71 9795 4287 6669 van Cultuursmakers Bonheiden.

Samenkomst: om 14.20 uur aan de ingang van MoMu - Nationalestraat 28 - 2000 Antwerpen.

<
>
x