Cultuursmakers

Brussel Oost (Evere, Haren en Schaarbeek)

‘David Hockney’

1 ticket = 2 tentoonstellingen* (*Je ticket geeft toegang tot de dubbeltentoonstelling) David Hockney: De komst van de lente, Normandië, 2020’ ‘David Hockney: Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017’ Onze gids Machteld De Schrijver.

Datum: 04/12/2021
Uur: 11:00
Uur van samenkomst: 10:45
Plaats: Bozar
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Bozar
Prijs leden: 15
Prijs niet-leden: 20
Thema: Beeldende kunst
Type: Tentoonstelling

Met een grote dubbeltentoonstelling keert David Hockney (°1937) na bijna dertig jaar terug naar het Paleis. Tot op heden blijft de Britse artiest een van de meest invloedrijke en inspirerende kunstenaars ter wereld. In Werken uit de Tate Collectie, 1954-2017 maak je een reis door Hockneys volledige carrière, met iconische beelden uit de Londense ‘swinging sixties’ en Zuid-Californië, zijn beroemde dubbelportretten en monumentale landschappen.

"Ik ben niet gestopt met schilderen of tekenen, ik heb enkel een ander medium toegevoegd."

Van Hockneys honger naar experiment, levert ook het tweede luik het bewijs. De komst van de lente, Normandië, 2020, gepresenteerd in samenwerking met de Royal Academy of Arts, toont je de kleurrijke iPad-schilderijen die hij tijdens de eerste lockdown maakte. Hockneys schilderijen hebben een tijdloosheid die jong en oud blijft aanspreken. En in zijn meest recente werk vindt de ondertussen 83-jarige artiest zichzelf nog maar eens opnieuw uit.

Wij kunnen u deze dubbel tentoonstelling aanbieden aan een gunstig tarief 'met steun van Paspartoe'. De plaatsen zijn beperkt tot maximum 10 personen. Wie beschikt over een museumpas betaald enkel voor de gids.

<
>
x