Cultuursmakers

Damme

Beeldreportage 'Egypte' - Bakermat van onze cultuur.

Beeldreportage 'Egypte'- de bakermat van onze cultuur - gebracht door Dirk Rosseel

Datum: 27/01/2023
Uur: 19:30
Deuren open: 18:45
Plaats: CC Rostune Sijsele
Adres: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: 5€
Prijs niet-leden: 6€
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Voor de eerste reportage haalden we een nieuwe (uitmuntende) voordrachtgever in huis m.n. West-Vlaming Dirk Rosseel uit Roeselare. Hij maakt - meer dan je denkt - het goede weer over EGYPTE: een “opener” van formaat !

Deze reisreportage toont dat het supergastvrije Egypte meer te bieden heeft aan de toerist dan het strandvertier aan de Rode Zee en de Nijlcruises langs de monumenten van de farao’s.

Er is de hoofdstad Caïro met zijn moskeeën, bazaars en zijn koptische wijk. Niet ver buiten de hoofdstad bewaakt de sfinx de piramiden.

Alexandrië, Rosetta, Port Said en het kanaal van Suez brengen ons naar de Sinaï-woestijn en de Rode Zee.

En dan is er nog de witte woestijn in het westen, die deel uitmaakt van de Libische woestijn. Een reisreportage over Egypte zou natuurlijk niet compleet zijn zonder hoofdstuk over de Nijlvallei en de geschiedenis van het oude Egypte, waarbij we bijzondere aandacht hebben voor de verrassende impact van de farao’s op de leer van het Christendom.

Online inschrijven, dan pas betalen!
Ga naar de roze balk 'Online Inschrijven' of klik hier, vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. Als alle gevraagde gegevens goed werden ingevuld, krijg je onmiddellijk een bericht 'Bedankt voor je inschrijving' en een bevestigingsmail in je mailbox.  Kijk ook eens in de reclame- of spamfolder, als je de bevestigingsmail niet direct terugvindt. Daarna zo snel mogelijk betalen op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016. Betalen zonder inschrijven geeft geen recht op deelname, inschrijven is noodzakelijk!

Lukt de online inschrijving niet? Dan helpen we je graag telefonisch verder.  
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82
Willy Soenens : 050 35 05 74

Kom op tijd (begin 19u30)  en hou rekening met de beste parkeergelegenheid op het Lindenplein (op GPS Kloosterstraat) via de Noordstraat te bereiken ! Onze bar is open vanaf 18u45, tijdens de pauze en na de voorstelling tot 23u00. Alle dranken zijn voorradig o.m. alcoholvrije SPORTZOT, top-CAVA en ons avontuurlijk TUURKE, hèt feestbier bij uitstek.

Weer of geen weer, welkom !

Het bestuursteam: Annie, Tine, Rita, Rika, Willy, Micheline, Johan

<
>
x