Cultuursmakers

Damme

Beeldreportage "CHINA" Van het platteland naar de steden- VOLZET!

Reportagemaker, Karel Corthals neemt ons mee naar tientallen niet-toeristische streken, dorpen, stadjes en megasteden verspreid over nagenoeg heel China. Contrasten van rijk en arm, van woestijn tot het leven in de bergen. kortom, China compleet!

Datum: 23/02/2024
Uur: 19:30
Deuren open: 18:45
Plaats: CC Rostune Sijsele
Adres: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: €6
Prijs niet-leden: €10
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Inschrijven is niet meer mogelijk, wegens VOLZET!

Onze tweede beeldreportage 2024 is er nu echt eens ééntje waarbij we op het puntje van onze stoel zullen zitten ! Voor het eerst in ons midden: Karel Corthals uit Brussel over ‘Compleet China’, niet echt een toeristische voorstelling – doch met een indringende kritische kijk op dit onmetelijk land.

2 x 1 uur film en beeld met ter plaatse live commentaar, een opmerkelijke voorstelling naar stijl en inhoud over een land, met een bevolking van 100 x België. Dit alles opgenomen in 4 K-kwaliteit met gelegenheid tot vraagstelling.

Over de voordrachtgever Karel Corthals: Voor hem kent China geen geheimen; reeds 15 keer in China, meer dan 20 jaar doorheen Azië. Hij stelde vast dat aan de schijnbare openheid thans een einde gekomen is. Geen enkele Chinees durft nog vrijuit te praten, tenzij over koetjes en kalfjes. 

Over de inhoud: We bezoeken tientallen streken, dorpen, stadjes en megasteden verspreid over heel China. Contrasten tussen het arme platteland en rijke steden, arme westen en rijkere oosten, woestijnachtig noorden en bergachtig zuiden. Een waaier van thema’s waaronder de positie van minderheidsgroepen, onderwijs, fabrieken, voedingsgewoonten, vrije tijd enz…

Waarom zijn er bv. in China geen sloppenwijken ? Waarom kan iedereen er naar school gaan ? Kan men gemakkelijk individueel reizen ?

Dit en zoveel meer voor een niet te missen avond bij Cultuursmakers Damme: Komt dat dus zien !

Eerst inschrijven, dan betalen!
Klik op de roze balk 'Online Inschrijven' of hier, vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een bedankingsbericht en een bevestigingsmail.

  • Heeft u een ‘UiTPAS Regio Brugge met kansentarief'(*), dan betaalt u slechts €2. We vragen hiertoe om de optie aan te vinken tijdens het inschrijven en ons het nummer van uw UiTPAS te laten weten via email aan damme@cultuursmakers.be of telefonisch aan secretaris Micheline Verscheure op 0478 463782
    (*) rechthebbend op verminderd tarief, toegekend door het OCMW of Sociaal Huis van uw gemeente en door deze dienst gekoppeld aan uw UiTPAS Regio Brugge.
  • Iedereen in het bezit van een "UiTPAS" kan op deze avond 1 punt sparen en desgewenst éénmalig 5 punten omruilen voor 1 drankje(t.w.v max.€3)

Daarna zo snel mogelijk, het gepaste bedrag, betalen op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016.  
We sluiten af op 17 februari 2024. Annuleringen na deze datum worden niet terugbetaald.

Lukt de online inschrijving niet? Laat het ons direct weten, we helpen je graag telefonisch verder.  
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Johan Dessein : 0496 50 66 53

-----------------------------------

Kom op tijd (begin 19u30) en hou rekening met de beste parkeergelegenheid op het Lindenplein via de Noordstraat te bereiken ! 

Onze bar met dranken aan democratische prijzen is open vanaf 18u45, tijdens de pauze en na de voorstelling tot 23u00. 

Uitziend en tot snel,

Namens het bestuursteam, Johan Dessein, voorzitter

P.S.:  

  • Op vrijdag 29 maart reportage PORTUGAL: nieuwsbrief volgt.
  • Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen !!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link.

<
>
x