Cultuursmakers

Damme

Beeldreportage Nieuw-Zeeland

Een adembenemende beeldreportage gebracht door Guido Vervoort over Nieuw-Zeeland, het mooiste einde van de wereld.

Datum: 30/09/2022
Uur: 19:30
Deuren open: 18u30
Plaats: CC Rostune Sijsele
Adres: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: 5,00€
Prijs niet-leden: 6,00€
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Heel ver, ten oosten van Australië aan het einde van de wereld, ligt Nieuw-Zeeland.  Oorspronkelijk was het bewoond door de Maori’s.  In de 19de eeuw werd het een Britse kolonie en het is nu een modern westers land met een zeer vriendelijke bevolking.  Het land is 9 maal zo groot als België en telt 4,5 miljoen inwoners.  De nog levende Maori-cultuur is fascinerend.  In het stadje Napier ontdekken we prachtige Art Deco architectuur uit het begin van vorige eeuw.  Dé grote troef van het land is dat het mag gerekend worden tot één van de allermooiste natuurlanden ter wereld.  Men wordt overweldigd door een afwisseling van bekoorlijke kusten met zeeleeuwen, dolfijnen en walvissen.  Weiden met ontelbare schapen en koeien.  Betoverende regenwouden met een weelderige plantengroei met palmbomen en reusachtige boomvarens, een prehistorisch landschap waardig.  Geothermische gebieden met geisers, fumarolen en kokende modderpoelen.  Bizarre natuurverschijnselen zoals de “pannenkoekrotsen” en op een strand mysterieuze halve stenen bollen, de “Moeraki boulders”.  Schitterende door meren en gletsjers doorsneden berglandschappen en majestueuze fjorden zoals in Noorwegen.  Nieuw-Zeeland is een uniek land: ongetwijfeld “het mooiste einde van de wereld".

Opgelet: Online inschrijven, dan betalen!

Hoe? Ga naar de roze balk "Online inschrijven", vul het formulier volledig in en klik op "inschrijven" om te bevestigen.  Je krijgt onmiddellijk een bevestigingsmail met de vraag om zo snel mogelijk over te schrijven.

Voorafgaand is er die avond om 18u00 de officiële prijsuitreiking aan de winnaars van de 3 voorbije zomerzoektochten in Brugge.  De deelnemers worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.  

Alvast welkom,

Het bestuursteam: Rita, Rika, Tine, Annie, Micheline, Willy, Johan.

<
>
x