Cultuursmakers

Damme

Beeldreportage: Portugal - VOLZET

Jean-Pierre Demarsin en Mieke Opsommer nemen u mee naar Portugal, van noord tot zuid, naar populaire vakantiebestemmingen, waar we de ruime keuze aan culturele tradities, bezienswaardigheden en activiteiten ontdekken. Met aandacht voor de teelt en productie van druiven en olijven, de grondstof kurk, dienstig voor vele toepassingen. Kortom! We zien het leven zoals het is in Portugal.

Datum: 29/03/2024
Uur: 19:30
Uur van samenkomst: 18:45
Deuren open: 18:45
Plaats: CC Rostune Sijsele
Adres: Stationsstraat 13, 8340 Damme
Plaats van bijeenkomst: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: €6
Prijs niet-leden: €10
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Inschrijven kan niet meer, we zijn VOLZET!

Is er een mooiere topbestemming om het leven in de zon te vieren en vakantie op te zoeken dan in het zuiderse Portugal ? 

Komt dat zien en laat U verleiden want bij ons zit je zeker op de eerste rij: Het is er de tijd voor, alvast boeken dus ! 

Het duo Demarsin-Opsommer (niet voor het eerst bij ons en al jaren gekend voor hun boeiende, warme en kleurrijke prachtreportages) brengt ons weer in vervoering.

We zetten alles op een rijtje wat ons te wachten staat bij de start van het Paasweekend: 

  • Noord-Portugal, Beiras, Vale do Tejo, Alentejo en Algarve: van noord tot zuid !
  • Peneda-Gerês als Nationaal Park, natuurreservaten, witte stranden en prachtige klippen.
  • Wijngaardterrassen van de Alto Douro, UNESCO Werelderfgoed en de portwijn.
  • Naast fijne wijnen ook olijven, ‘bacalhau’ (gedroogde kabeljauw), gegrilde sardines en vleesstoofpotjes en de ‘Pastéis de Belém’ (gefilmd productieproces, maar blijft een geheim recept !). Kunnen wij nog weerstaan ?
  • Cultuur en geschiedenis: historische centra Lisboa, Porto, Guimarães, Évora, Coimbra, Elvas, Sintra, Baltalha, Tomar, Alcobaça, Belém passeren de revue.

---------------------------------------------------

Eerst inschrijven, dan betalen!
Klik op de roze balk 'Online Inschrijven' vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een bedankingsbericht en een bevestigingsmail.  Deze mail niet gekregen? Er is mogelijk iets fout gelopen, laat het ons direct weten, we helpen u graag telefonisch verder.  

  • Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Johan Dessein : 0496 50 66 53 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97

Inschrijven is mogelijk tot 23 maart 2024, na deze datum worden geen terugbetalingen meer gedaan.

Daarna binnen de 7 dagen het gepaste bedrag overschrijven op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016 met de vermelding 'Reportage 29/03' en de naam van de perso(o)n(en) waarvoor u betaalt, indien dit niet uzelf betreft.

---------------------------------------------

  • Elkeen met een ‘UiTPAS’ kan op deze avond een punt sparen en/of éénmalig 5 punten inwisselen voor 1 drankje (t.w.v. max. 3€)
  • Heeft u een ‘UiTPAS Regio Brugge met kansentarief’(*), dan betaalt u €2. Hiertoe hebben wij het nummer van uw UiTPAS nodig.  Dit kunt u telefonisch bezorgen aan secretaris Micheline Verscheure op 0478 46 37 82.
    (*) Kansentarief kan enkel toegekend worden door het Sociaal Huis of OCMW van uw gemeente binnen de deelnemende gemeenten van UiTPAS Regio Brugge en moet door deze dienst gekoppeld zijn aan uw persoonlijke UiTPAS. 

Kom op tijd (begin 19u30) en hou rekening met de beste parkeergelegenheid op het Lindenplein via de Noordstraat te bereiken ! 

Onze bar met dranken aan democratische prijzen is open vanaf 18u45, tijdens de pauze en na de voorstelling tot 23u00. 

Uitziend en tot snel,

Namens het bestuursteam, 

Rita, Tine, Françoise, Annie, Roland, Micheline, Johan

P.S. Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen !!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link.

<
>
x