Cultuursmakers

Damme

Beeldreportage Zuid-West Engeland.

Op ontdekking in Engeland: van Cornwall tot Wiltshire. Jan Thienpont neemt ons mee in zijn reportage naar dit aantrekkelijke Zuidelijke deel van Engeland, dat onverwachte ontdekkingen met zich meebrengt: een voelbare band met het boeiend verleden, een ruwe kuststrook met vele kleine stranden en haventjes, dorpen, kerkjes en kathedralen in die zo aparte Engelse stijl.

Datum: 26/01/2024
Uur: 19:30
Deuren open: 18:45
Plaats: CC Rostune Sijsele
Adres: Stationsstraat 13, 8340 Damme
Plaats van bijeenkomst: Stationsstraat 13, 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: €6
Prijs niet-leden: €10
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Onze eerste beeldreportage 2024 ‘in het putteke’ van de winter komt eraan ! 

Meteen het begin van een jaarlijkse traditie in de wintermaanden. We vervolgen op 23 februari (Het Chinese platteland) en op 29 maart (Portugal). Lees er onze volgende nieuwsbrieven op na.  Bent u nog niet ingeschreven op de nieuwsbrief en wilt u niets missen, klik dan op deze link en geef ons uw naam en e-mailadres door, wij doen de rest.  

Nu al wegdromen van een vakantie op een boeiende bestemming ? Moet kunnen en bij ons (zoals steeds) aan het juiste adres !

Voordrachtgevers Jan en Rita Thienpont zijn terug van weggeweest met een, zoals altijd (naar vorm en inhoud), tot in de puntjes verzorgde reportage ! Nu eens met een minder bekende Engelse regio en typisch eigen stijl, die velen aangenaam zal verrassen. 

Een mondjevol Engels, op mondjesmaat, is meegenomen op deze trip. Even oefenen ?

  • Landhuizen en kastelen met sierlijke tuinen: Tintagel, Buckland Abbey, Mount Edgcumbe, Cotehele, St.Michael’s Mount, Lanhydrock, Wilton House, Eden Project
  • Kleine vissersdorpen en charmante dorpjes: Lynmouth, Newquay, Land’s End, Mousehole, St. Ives, Penzance, Plymouth, Dartmouth, Torquay, Lulworth Cove, Old Harry Rocks maar ook drukkere steden als Truro, Wells, Exeter, Bath, Salisbury
  • Heidevlakten zoals Bodmin Moor, Dartmoor, Exmoor en de beroemde steencirkels van Stonehenge, Avebury hebben hun mysterieuze  aantrekkingskracht niet verloren

-------------------------------------

Eerst inschrijven, dan betalen!
Klik op de roze balk 'Online Inschrijven' of hier, vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een bedankingsbericht en een bevestigingsmail.

  • Heeft u een ‘UiTPAS Regio Brugge met kansentarief'(*), dan betaalt u slechts 2€. We vragen hiertoe om de optie aan te vinken tijdens het inschrijven en ons het nummer van uw UiTPAS te laten weten via email aan damme@cultuursmakers.be of telefonisch aan secretaris Micheline Verscheure op 0478 463782. 
    (*) rechthebbend op verminderd tarief, toegekend door het OCMW of Sociaal Huis van uw gemeente EN door deze dienst gekoppeld aan uw UiTPAS Regio Brugge.

  • Iedereen in het bezit van een "UiTPAS" kan op deze avond 1 punt sparen en desgewenst éénmalig 5 punten omruilen voor 1 drankje(t.w.v max.€3)

Daarna zo snel mogelijk, het gepaste bedrag, betalen op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016.  
We sluiten af op 20 januari. Annuleringen na deze datum worden niet terugbetaald.

Lukt de online inschrijving niet? Laat het ons direct weten, we helpen je graag telefonisch verder.  
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Johan Dessein : 0496 50 66 53 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97

------------------------

Kom op tijd (begin 19u30)  en hou rekening met de beste parkeergelegenheid op het Lindenplein via de Noordstraat te bereiken ! 

Onze bar met dranken aan democratische prijzen is open vanaf 18u45, tijdens de pauze en na de voorstelling tot 23u00. 

Uitziend en tot snel,

Namens het bestuursteam,

Johan Dessein, voorzitter

NB. Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen !!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link

<
>
x