Cultuursmakers

Damme

Dagtrip naar Tourcoing & Roubaix - VOLZET !

In Tourcoing bezoeken we met gids o.a. het gerestaureerde station, de Chapelle du Voeu, het Shoppingcenter met z'n rijke Art-Nouveau. In Roubaix, stad van Kunst en Geschiedenis, laten we ons meenemen in de mooie kerk Saint-Martin met prachtige glasramen, stadhuis, muurschildering en nog zoveel meer. Lunch van 3 gangen inbegrepen - dranken zelf te betalen. In groep per autobus.

Datum: 13/05/2023
Uur: 08:00
Deuren open: 07:50
Plaats: Lindenplein Sijsele
Adres: Lindenplein , 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Lindenplein 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: 60,00 €
Prijs niet-leden: 80,00€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Inschrijven is niet meer mogelijk, we zijn VOLZET!  

Onbekend = onbemind ! Noord-Frankrijk heeft heel wat troeven wat betreft architectuur, cultuur en kunst ! We zochten en vonden een ideale invulling voor een sterk dagje “Cultuursmakers”. o.l.v. onze collega Guido Deloof (Cultuursmakers De Route en al 25 jaar streekgids Fr.-Vl.) verkennen we het historisch Nederlands “Toerkonje” en “ Robaais”.

De 2 Franse industriesteden, elk 100 000 inwoners, behoren tot de Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Doornik, in totaal een gebied van 2.100.000 inwoners. Deze grensstreek was door de eeuwen heen het centrum van textielindustrie ! En de aankomstplaats van de wielerklassieker Parijs-…is inderdaad Roubaix !

Voorzie jezelf van goeie wandelschoenen en een flesje water.

Programma:

We vertrekken per bus om 8u00 stipt vanaf het Lindenplein (Kloosterstraat) te Sijsele.  Aangekomen in Tourcoing is er tijd voor koffie en toiletbezoek. 

We bewonderen daarna de stad met z'n gerestaureerde station(2022), de prachtige Chapelle du Voeu en het shoppingcentrum Saint-Christophe met rijke Art Nouveau.  Er is ook Art-Deco te vinden in deze stad. De Grote Markt is dan weer één en al Vlaamse Renaissancestijl met het Belfort.  In Roubaix gaan we de prachtige Saint-Joseph kerk gaan bewonderen, die enkel op zaterdagmorgen te bezoeken is.

Na de lunch, 3-gangenmenu (in de prijs inbegrepen, dranken zelf te betalen), vervolgen we onze uitstap in Roubaix met meer moois, zoals Saint-Martin met z'n mooie glasramen en houtsnijwerk, het Stadhuis ontworpen door Victor Laloux, architect van de Quai d'Orsay in Parijs.  We ontmoeten er Camille Claudel, muze en concubine van Auguste Rodin, op een muur geschilderd met 'dripping'techniek, door Jimmy C.

Einde is voorzien aan het lokale museum La Piscine (vrijblijvend te bezoeken) en vrije tijd voor persoonlijke 'afronding'. 

Terug op het Lindenplein te Sijsele wordt voorzien omstreeks 19u.

Online inschrijven, daarna betalen! 

Ga naar de roze balk 'Online Inschrijven', vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. Wil je een vegetarische maaltijd, wil dit dan aanvinken. Als alle gevraagde gegevens correct werden ingevuld, krijg je onmiddellijk een bericht 'Bedankt voor je inschrijving' en een bevestigingsmail in je mailbox.  Het moment van inschrijving bepaalt de deelnemersvolgorde.  Daarna zo snel mogelijk betalen op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016Betalen zonder inschrijven geeft geen recht op deelname, inschrijven is een noodzaak!

Lukt de online inschrijving niet? Dan helpen we je graag telefonisch verder.  
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97
Willy Soenens : 050 35 05 74 / Johan Dessein : 0496 50 66 53

De inschrijvingen worden afgesloten op 21 april of eerder indien volzet.  Na deze datum worden geen annuleringen meer terugbetaald.

Tot binnenkort,

Het bestuursteam Cultuursmakers Damme, Micheline, Rita, Tine, Annie, Rika, Willy, Johan

<
>
x