Cultuursmakers

Damme

Dagtrip Oostende - VOLZET

In het Ensorjaar bezoeken we, met gids, het MuZee met de tentoonstelling Rose, Rose, Rose à mes yeux en doen we een gegidste wandeling langs het kunstenparcours van The Crystal Ship. Enkel voor leden Cultuursmakers !

Datum: 17/03/2024
Uur: 08:45
Uur van samenkomst: 08:45
Plaats: NMBS Station Brugge
Adres: Stationsplein , 8000 Brugge
Plaats van bijeenkomst: NMBS Brugge - Travel Center - hal kant St.Michiels
Prijs leden: met lunch: €52 of zonder lunch: €30(optie aanvinken)
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Deze uitstap is inmiddels VOLZET.  Wilt u zich nog inschrijven op de reservelijst, dat kan door uw naam, lidnummer en telefoonnummer te mailen aan damme@cultuursmakers.be of door te bellen naar een van de Bestuursleden. We maken een lijst op, de volgorde van aanmelden, wordt de volgorde van inspringen wanneer een plaats vrij komt. Alvast dank voor uw begrip.

Johan Dessein : 0496/506653 of Micheline Verscheure: 0478/463782

----------------------------------------------------------------------------

Deze dagtrip bevat o.a. een niet te missen tentoonstelling in het MuZee van Oostende omwille van het James Ensor-jaar (75 jaar overleden). Het betreft een groepsarrangement, waarvoor we een beperkt aantal tickets konden vastkrijgen vanuit Cultuursmakers Nationaal. Wees er dan ook snel bij om in te schrijven, want VOL is VOL. 

James Ensor : pionier van het symbolisme en expressionisme in de moderne kunst. Een unieke mix van satire, symboliek en donkere humor kenmerkt zijn werk.

Deze figuur past naadloos in ons jaarthema ‘Geef kleur aan Cultuur’ want deze schilder was één en al bijzonder kleurrijk, ja zelfs: “kleurde af en toe zelf buiten de lijntjes ”!

Dagprogramma:

  • 08u58: Vertrek met trein naar Oostende, verzamelen om 08u45 achteraan in het station Brugge (kant St.Michiels) aan het ‘Travel Center’ – ieder voorziet zich van eigen ticket !
    Ofwel op eigen kracht samenkomst in station Oostende tegen 09u12 of aan MuZee  tegen 09u45.
  • 10u00: gegidst bezoek in MuZee –  Rose, Rose, Rose à mes yeux. (Bij dit groepsbezoek kan geen korting verkregen worden met de museumpas !)
    Deze expositie omvat de stillevens van Ensor. Ensors werk vormt het kantelpunt: hij maakt zich los uit de conventies van het genre en het beeld, lost zich op in licht en kleur. Het zijn werken uit private en publieke collecties, uit binnen- en buitenland naast meer dan 120 andere werken van Antoine Wiertz, Frans Morelmans, Léon Spillaert en Frits Van den Berghe tot Jean Brusselmans, Marthe Donas en René Magritte.
  • 12u30: vrijblijvende Oostendse lunch: 
    Kaaskroketten - Visfilet met witte wijnsaus en fijne groenten, pureeaardappelen (vegetarisch vooraf melden)
    Drank voor eigen rekening 
  • 14u45: gegidste  wandeling The Crystal Ship, de grootste openluchtgalerie van het land, voor het eerst in 2016. Streetart-kunstenaars hebben de badstad omgetoverd onder lagen verf, indrukwekkende murals aangebracht, opvallende sculpturen en installaties opgetrokken. De bruisende stad aan zee brengt in 2024 ook James Ensor in het straatbeeld.  
  • Na de wandeling eigen tijdsinvulling en huiswaarts op eigen kracht. Wel mogelijkheid met de groep voor een nazit(drink) voor eigen rekening en in groep naar trein richting Brugge.

.  Na 31/01/2024 worden annuleringen niet meer terugbetaald!

NB. Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen !!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link

Uitziend en tot snel,

Namens het bestuursteam,

Johan, Rita, Tine, Roland, Françoise, Annie, Micheline

<
>
x