Cultuursmakers

Damme

Daguitstap : Verbeke Foundation & Hulst

De Verbeke Foundation is een museum in Kemzeke dat de private kunstverzameling van de Vlaamse verzamelaar Geert Verbeke beheert. Er wordt moderne en hedendaagse kunst geëxposeerd. We brengen eveneens een bezoek aan de Nederlandse grensstad Hulst.

Datum: 05/05/2024
Uur: 08:40
Deuren open: 08:40
Plaats: Sijsele-Damme
Adres: Lindenplein , 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Lindenplein 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: €70,00
Prijs niet-leden: €90,00
Thema: Beeldende kunst
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 6

We verkennen in de stille morgen het historisch vestingstadje HULST in de provincie Zeeland (Nl.). Het broertje van Sluis, dichter bij ons.  We gaan er echter niet winkelen, maar gaan op zoek naar de sluwe Reinaert de Vos…

Het middeleeuwse Van den vos Reynaerde situeert zich inderdaad in het Verdronken Land van Saeftinghe.

Na de noen zoeken we onze weg doorheen het walhalla van moderne kunst in Kemzeke (O-Vl.) m.n.de Verbeke Foundation.

Beiden zullen zeker onze ‘Cultuursmakers’  bekoren. Wees er dus opnieuw snel bij en draal niet verder ! 

Programma:

  • 08u45: vertrek Lindenplein (Kloosterstraat) - aanwezigheid vereist om 08u40
  • HULST:  Vestingstad, 11 000 inw. De meest Vlaamse stad van Nederland met een hartige bourgondische levensstijl. Een rijke en merkwaardige historiek, dus meteen de moeite waard voor een wandeling met gids rond de stadswallen en kennismaking met enkele bezienswaardigheden. Goede wandelschoenen zijn aanbevolen !
  • LUNCH: Preisoep met curry en brood – Schnitzel met frietjes en sla – Rijstpap (dranken voor eigen rekening). Vegetarisch op voorhand aan te vragen.
  • KEMZEKE - VERBEKE FOUNDATION: Private kunstverzameling van de Waaslandse Geert Verbeke. Vaste en wisselende tentoonstellingen. Het domein (binnen en buiten)  is “maar” 20 000 m² ! Wat eigenzinnig, onaf, ongepolijst, complex, onpretentieus… Teveel namen om op te noemen maar Jan Fabre, Panamarenko, Luc Tuymans doen toch een belletje rinkelen ? Na de gidsbeurt van 90 min. is er ruim tijd om op eigen tempo verder op ontdekking te gaan. Eerst zien, dan oordelen…
  • 18u00: we rijden huiswaarts ! 

 Wat hebben we jullie te bieden ? Alles op een rijtje…

Comfortabel busvervoer heen en terug, “de koffie staat klaar” bij aankomst & toiletpauze, gegidste rondleidingen in Hulst en Verbeke Foundation (VF), verzorgde 3 gangen-lunch zonder tafeldranken, 1 drink aangeboden door het bestuur in cafetaria VF op het eind van het bezoek (koffie, thee, frisdrank, wijn, bier naar keuze). 

====================

Eerst inschrijven, dan betalen!
Klik op de roze balk 'Online Inschrijven', vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een bedankingsbericht en een bevestigingsmail. Vergeet niet de optie vegetarisch aan te vinken, indien gewenst.

Let wel! Indien u betaalt zonder inschrijven of niet hebt betaald binnen de 7 dagen na inschrijving, vervalt uw recht op deelname.

Lukt de online inschrijving niet? Laat het ons direct weten, we helpen je graag telefonisch verder.  

Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Johan Dessein : 0496 50 66 53 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97

We sluiten af op 20 april 2024, tenzij eerder volzet. Annuleringen na deze datum worden niet terugbetaald.

Na volzet kunt u één van bovenstaande bestuursleden bellen om op de reservelijst genoteerd te worden.

=====================

Uitziend naar uw enthousiaste deelname,

Het bestuursteam Micheline, Annie, Tine, Rita, Françoise, Roland, Johan

NB. Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen !!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link.

<
>
x