Cultuursmakers

Damme

"Kleurrijke" Vrouwendag

Opnieuw organiseert Cultuursmakers Damme een Vrouwendag. We maken een daguitstap per autocar naar Oost-Vlaanderen.

Datum: 18/04/2024
Uur: 08:30
Deuren open: 08:20
Plaats: Lindenplein Sijsele
Adres: Lindenplein , 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Lindenplein 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: 70,00€
Prijs niet-leden: 90,00€
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 1
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

In de voormiddag brengen we een gidsbezoek aan het Sierteeltmuseum LoS en de botanische tuin, gelegen in Zaffelare-Lochristi. We maken er kennis met de geschiedenis van de sierteelt, via indrukwekkende feiten, ludieke anekdotes, authentieke materialen en levensechte foto’s. We ervaren ter plaatse de impact van sierteelt, kwekerijen en bloemenhandel in deze streek, vroeger, nu en in de toekomst. We komen heel wat te weten over het legendarische Begoniafestival.  De tuin vormt middenin het dorp een groene long met talloze planten- en bloemensoorten in serres en erbuiten.

In de namiddag gaan we naar Serskamp en brengen er een bedrijfsbezoek aan de likeurstokerij ‘De Klok’, we zien van dichtbij hoe zij nog op ambachtelijke wijze hun lekkere advocaat maken, hoe hun artisanale pralines worden vervaardigd en hoe zij tot op vandaag enkel verse citroenen gebruiken om hun citroenjenever te produceren. Zij gaan er prat op dat zij nog de enige firma zijn die dit systeem hanteert. In hun winkel verkopen ze enkel eigen natuurlijke producten.

Programma:

  • 8u30: vertrek Lindenplein (Kloosterstraat) - aanwezigheid vereist om 08u20 
  • Voormiddag:
    Onthaal met koffie en een Loots bloemengebakje, gevolgd door bezoek aan het sierteeltmuseum en de indrukwekkende botanische tuin.
  • Lunch:
    Dagsoep, Kip met fruitgarnituur en kroketten, Ijsje, Koffie(inbegrepen) met koek (andere dranken zelf te betalen) – Vegetarisch op voorhand te melden.
  • Namiddag:
    Ontvangst en welkomstwoord met kop koffie en artisanale koek, bedrijfsfilm, historiek en groei, rondleiding en degustatie van verschillende producten, vragenrondje en mogelijkheid tot aankoop (niet verplicht!)
  • Omstreeks 18u45: terug Sijsele

Eerst inschrijven, dan betalen!
Klik op de roze balk 'Online Inschrijven', vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een bedankingsbericht en een bevestigingsmail.

Daarna binnen de 7 dagen het gepaste bedrag overschrijven op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016 met de vermelding 'Vrouwendag 18 april' en desgevallend de naam van de persoon of personen voor wie u inschrijft, als dit niet uzelf betreft.

Indien u betaalt zonder inschrijven of niet hebt betaald binnen de 7 dagen na inschrijving, vervalt uw recht op deelname.

We sluiten af op 6 april of eerder indien volzet. Annuleringen na deze datum worden niet terugbetaald.

Lukt de online inschrijving niet? Laat het ons direct weten, we helpen je graag telefonisch verder.  
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Johan Dessein : 0496 50 66 53 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97

Tot binnenkort,

Het Cultuursmakers Damme team.

Lid worden kan via een Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze lidkaart geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen!!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link.

<
>
x