Cultuursmakers

Damme

Kunst- en Cultuurhappening op zondag 3 juli 2022

3 juli wordt een oergezellige dag vol "smakers": cultuur, kunst, culinair en muzikaal genieten van alles erop en eraan. Een waar zomerfestijn!

Datum: 03/07/2022
Uur: 10:45
Deuren open: 10:45
Plaats: OC De Lieve
Adres: Moerkerkebrug 10, 8340 Moerkerke-Damme
Plaats van bijeenkomst: OC De Lieve
Prijs leden: 40,00€
Prijs niet-leden: 60,00€
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
100 jaar samen cultuur beleven
Muziek
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Inschrijven niet meer mogelijk ! Einddatum bereikt.  Dank.

We bouwen weer eens een ‘Feestje’ om U tegen te zeggen. Na het succes van 11 fiets- en 4 zomerhappenings tot en met 2019 nemen we na de Coronatijden de draad weer op. Wel in een kleurrijk en meer gevarieerd jasje  dan voorheen ! 100 jaar Cultuursmakers laat je zomaar niet voorbij gaan.

Zondag 3 juli wordt een oergezellige dag vol “smakers”: cultuur, kunst, culinair en muzikaal genieten met alles erop en eraan. Niet twijfelen maar deelnemen is de boodschap want voor deze vlijmscherpe prijs blijft niemand meer thuis. Overtuig dus ook je kinderen, kleinkinderen, vrienden, familie, kennissen en  buren !

Ook de zeer comfortabele en luxe locatie, zowel binnen als buiten  is totaal nieuw voor dit zomerfestijn.

We voorzien volgend programma: 

  • Deuren open om 10u45 voor onthaal en welkom (er is ruime parking rond de locatie!)
  • 11u00 Aperitiefcauserie met Dammenaar en historisch schrijver Bruno Comer. Bruno onderhoudt ons op aangename wijze over het belang van de Scheldemonding voor de Damse geschiedenis. Damme speelde van 1213 tot 1944 een onderschatte militaire rol. De Nederlandse oorlogsfilm “De slag om de Schelde” is bekend als ‘The forgotten battle’. De geschiedenis van Damme als militair bolwerk is lange tijd verborgen gebleven. De havenstad van het middeleeuwse Brugge, de stad van Uilenspiegel en Van Maerlant, gastronomisch centrum en boekenstad heeft dus “meer in zijn mars” dan men dacht.
  • 11u45 Receptie met een zomerse Cava of fruitsap als “dagopener” met barbijtertjes
  • 12u45 Het beste beentje komt eraan: Aanschuiven voor een culinair braadfestijn met alles erop en eraan ! Het sappige vlees zal je doen watertanden. Vegetarisch mogelijk mits aanvraag vooraf. 
  • 14u30 “De koffie staat klaar” met fijne gebakjes

- Doorlopend muzikale animatie door de ‘Flanders Blues’-band. Deze band is ontstaan in ons pittoresk Damme en bestaat uit 2 jonge en dynamische gasten, Matteo Rasemont en Angeloo K.Atim.  Met gitaar en stem brengen ze ons Blues en Country muziek, veelal eigen werk, aangevuld met bewerkte covers. 

- Doorlopend mogelijkheid tot bezoek aan een kunsttentoonstelling met hiernavolgende werken:

  • Fotografie van Jacques Croos 
  • Aquarellen van Anne-Marie Compernolle
  • Schilderijen van Diane Lerouge en Louis Buysse
  • Cartoons van Robin Maenhout.

- Doorlopend en vrijblijvend is de bar open met bieren, wijnen, frisdranken aan democratische prijzen en bovendien kan je op avontuur met ons niet te missen Feestbier Tuur, vriend van allen!

Online inschrijven via deze website. Het formulier volledig invullen en bevestigen door op 'inschrijven' te klikken. Je krijgt een bevestigingsmail met vraag tot betaling.  We vragen dan ook om zo snel mogelijk over te schrijven.  Uw deelname vervalt automatisch als wij na 7 dagen geen betaling kunnen registreren. Inschrijven is mogelijk tot 30 juni, na deze datum worden geen terugbetalingen meer gedaan.

Prijskaartje: zie bovenaan!  Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20 per jaar voor het ganse gezin!  Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2022! 

Van harte welkom namens het bestuursteam Cultuursmakers Damme,

Rika, Rita,Tine,Annie,Micheline,Willy, Johan

<
>
x