Cultuursmakers

Damme

Provinciale Dagtrip naar WERVIK

Dagtrip met gegidst bezoek aan een wijndomein, museum, oorlogsmonument en de Medarduskerk of natuurgebied. Busvervoer, alle bezoeken met gidsen, lunch, streekbier of fris inbegrepen.

Datum: 14/05/2022
Uur: 08:00
Deuren open: 07:50
Plaats: Lindenplein Sijsele
Adres: Lindenplein , 8340 Sijsele-Damme
Plaats van bijeenkomst: Lindenplein 8340 Sijsele-Damme
Prijs leden: 60,00 €
Prijs niet-leden: 70,00 €
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

In mei legt iedere vogel een ei. Ons ei was echter al 2 jaar geleden uitgebroed maar bleef het “onaan-geroerd”. Derde keer goede keer. Tijd voor onze West-Vlaamse provinciale dagtrip naar  WERVIK, meer dan de stad van “ straffe toebak”, meteen de uithoek van onze provincie op een boogscheut van Frankrijk !

Het wordt een gevuld “Cultuursmakers”- dagprogramma voor een rond prijsje met alles erop en eraan. 

Geen reden dus om niet deel te nemen maar dan wel zonder dralen, 'ONLINE INSCHRIJVEN' (zoals onderaan uiteengezet) tot en met 24 april 2022 tenzij vroeger volzet. Na 24 april worden annuleringen niet terugbetaald.  

Programma:

  • 8u00  Vertrek  Lindenplein Sijsele. Graag aanwezigheid om 7u50 ! Parkeren op het plein!
  • 9u15  Aankomst in Wervik voor onthaal en koffie in Gasthof ’t Kapittel
  • 10u00 Bezoek aan het Wijndomein Ravenstein (met bus): De voormalige historische hoeve is nu een puur ecologisch wijndomein van 4 ha. Op de zuiderhelling staan 17.000 wijnstokken. Na de rondleiding en het filmpje wordt er geproefd en kan er gekocht worden
  • 12u Verzorgde lunch in Gasthof ‘t Kapittel : hoofdschotel + drank + koffie + dessert (vegetarisch alternatief mogelijk, gelieve aan te vinken op het online formulier !)
  • 14u bezoek aan Musée des petits métiers de la ferme en Duits oorlogsmonument met gids in Wervicq-Sud (Frankrijk). De 18e-eeuwse boerderij is een museum dat het leven van landarbeiders van vroeger in beeld brengt. Naast het dierenpark is het oorlogsmonument
  • 16u bezoek aan de majestueuze parel van Wervik nl. de  Sint-Medarduskerk (aansluiten bij het natuurgebied Balokken is ook mogelijk)
  • 17u30  gezellige ontmoeting met alle deelnemers uit West-Vlaanderen rond een streekbier, fris of koffie
  • 18u30 Huiswaarts en terug in Sijsele rond de klok van acht !

NIEUW: Eerst online inschrijven, dan betalen! Hoe?

Klik op de roze balk boven de foto 'ONLINE INSCHRIJVEN' en je zal op een formulier terechtkomen die je volledig dient in te vullen, naam, adres, lidnummer, enz.  Alles ingevuld? Druk op 'inschrijven', je krijgt een bevestigingsmail met vraag tot betaling.  We vragen om dan ook zo snel mogelijk over te schrijven. Uw deelname vervalt automatisch als wij na 7 dagen geen betaling kunnen registreren. 

De deelnemersvolgorde wordt de volgorde van online inschrijving.  

Uitziend naar uw deelname onze lentegroet,

 

Het bestuursteam Cultuursmakers Damme:  Micheline, Annie, Tine, Rita, Rika, Willy, Johan

<
>
x