Cultuursmakers

Damme

Provinciale daguitstap naar Kortrijk

(Her)Ontdek Kortrijk en het verhaal van Manten en Kalle.

Datum: 25/05/2024
Uur: 07:20
Plaats: NMBS Station Brugge
Adres: Stationsplein , 8000 Brugge
Plaats van bijeenkomst: Travel Center NMBS - hal kant St.Michiels
Prijs leden: 65€
Prijs niet-leden: 75€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 15

In een organisatie van de Provinciale Stuurgroep Cultuursmakers W-VL. komen we met zoveel mogelijk afdelingen samen voor een “Manten en Kalle”-dag in Kortrijk ! 

Zeg echter niet zomaar Kortrijk want deze Vlaamse stad straalt klasse, stijl, kunst, historiek en bedrijvigheid uit.

We gaan er heen met de trein vanuit Brugge (of als je wil via eigen vervoer). 

Wij garanderen een prachtige lentedag om nooit te vergeten. Echt iets voor Cultuursmakers ? Zeker weten ! Wel niet uitstellen tot morgen om erbij te zijn ! Anders ontgoocheling alom.

Programma:

  • 07u37: vertrek met de trein vanuit Brugge, aanwezigheid in het station kant St.Michiels (Travelcenter) om 07u20 ; ieder zorgt vooraf voor eigen ticket.
  • 09u00: Hartelijk welkom en bijpraten in Kaffee Damast voor koffie & koffiekoek om de dag goed te starten.
  • 10u00: gegidst bezoek aan het prestigieuze Texture Museum: een boeiende, culturele instelling die ons een unieke ervaring biedt; het museum richt zich op de geschiedenis en evolutie van de vlas- en textielindustrie in de regio.
  • 12u00: Eet smakelijk in Kaffee Damast. Wat schaft de pot ? Kortrijkse kalfsbil – Kalletaart met koffie – 1 glas wijn of bier + water inbegrepen. Vegetarisch mogelijk op aanvraag !
  • 14u00: Verken de charmante straten van de stad tijdens een boeiende stadswandeling waarbij je de rijke geschiedenis van de stad ontdekt. Maak je dag helemaal compleet met een bezoek aan Museum 1302, waar indrukwekkende en interactieve displays je onderdompelen in de intrigerende wereld van de Guldensporenslag en de middeleeuwen in Kortrijk. (Denk aan goede wandelschoenen).
  • 17u00: een frisdrank of streekbiertje om gezellig na te praten in Kaffee Damast tot 18u00, daarna in groep huiswaarts.

Maar wie zijn Manten en Kalle ? Zij prijken op de Halletoren. Twee volksfiguren; een onafscheidelijk koppel, symbool van eeuwige trouw. “Overeenkomen als Manten en Kalle” zeggen ze in Kortrijk. Over dit legendarisch koppel verneem je zeker meer via de gids tijdens de wandeling. Wij volgen hun spoor…

====================

Eerst inschrijven, dan betalen!
Klik op de roze balk 'Online Inschrijven', vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. U krijgt onmiddellijk een bedankingsbericht en een bevestigingsmail.  Vergeet niet de optie aan te vinken indien van toepassing. Het inschrijvingsmoment bepaalt de deelnemingsvolgorde.

Daarna binnen de 7 dagen het gepaste bedrag overschrijven op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016 met de vermelding 'Dagtrip Kortrijk' en de naam van de perso(o)n(en) waarvoor u betaalt als dit niet uzelf betreft.  

Op vertoon van een geldige museumpas in het Texture Museum ontvangt u ter plaatse 2,50€ terug.

LET WEL ! Indien u betaalt zonder inschrijven of niet hebt betaald binnen de 7 dagen na inschrijving, vervalt uw recht op deelname. 

We sluiten af op 29 april 2024, tenzij eerder volzet. Annuleringen na deze datum worden niet terugbetaald.

Lukt de online inschrijving niet? Laat het ons direct weten, we helpen je graag telefonisch verder.  
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Johan Dessein : 0496 50 66 53 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97

======================

NB. Lid worden kan via Cultuursmakers-pas à €20,00 per jaar voor het ganse gezin! Deze cultuurpas geldt tot en met 31 december 2024 en biedt talrijke voordelen !!! Alle informatie hierover is te vinden via deze link.

<
>
x