Cultuursmakers

Damme

Stadsfestival Cultuursmakers - Brussel - VOLZET

Bezoek aan de Marollen en de Europese Wijk in Brussel op zondag 26/03/2023 op nationaal initiatief. - VOLZET !

Datum: 26/03/2023
Uur: 07:30
Deuren open: 07:25
Plaats: Sijsele-Damme
Adres: Lindenplein , 8340 Damme
Plaats van bijeenkomst: Lindenplein 8340 Sijsele-Damme (GPS:Kloosterstraat)
Prijs leden: €60 / €40(optie zonder lunch)
Prijs niet-leden: €80 / €60(optie zonder lunch)
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

OPGELET wijiging vertrekuur : Vertrek om 7u30 stipt vanaf Lindenplein !

We zijn VOLZET, zelfs na uitbreiding van 20 plaatsen.  Inschrijven op een reservelijst kan door te bellen naar één van onderstaande nummers.  Deze lijst is enkel voor vervanging van annuleringen. Er volgt geen uitbreiding meer ! Dank voor het begrip.

Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97
Willy Soenens : 050 35 05 74 / Johan Dessein : 0496 50 66 53

-----------------------------------------------------------------------------------

Heel vroege krokus- & lentekriebels? Zeker weten! Vroege vogels zijn er altijd  als de kippen bij, ook bij de start van het zomeruur!  Het is weer zover: de jaarlijkse trots van Cultuursmakers m.n. het cultureel stadsfestival (voorheen gekend als Knipoog-dag) komt eraan. Dit jaar richting Brussel alwaar we de kaart trekken van Art Nouveau! Aan het eind van de 19e eeuw en begin 20ste eeuw beleefde onze hoofdstad een ware architecturale en artistieke revolutie. Een eeuw later brengen we deze revolutie terug naar de oppervlakte.

De ingrediënten zijn jullie bekend: Twee thema-bezoeken, een lunch, een muzikale groeps-apotheose en drink, comfortabel busvervoer, gidsbeurten, infobrochure en dit alles voor een toch heel democratische prijs !

Programma

  • 08u00: vertrek Sijsele – Lindenplein (via Noordstraat - GPS:Kloosterstraat)! Aanwezigheid: 07u55 
  • 10u00-12u00: Verborgen parels in de Marollen  -begeleide wijkwandeling

Geprangd tussen de eerste en tweede omwalling van Brussel, aan weerszijden van d’Huugstroet, liggen de Marollen. Periodes van rijkdom en armoede volgen elkaar op. Bruegel woonde er, Poelaert werkte er aan het Justitiepaleis, de zwarte markt tierde er welig. Rond de eeuwwisseling was er enorme dynamiek door de aanwezigheid van een treinstation en het volkshuis ontworpen door Victor Horta. Het grootwarenhuis Merchie-Pède, het Wijnpaleis, een nieuwe typologie van huurwoningen, een woning met atelier voor een kunstenaar en een nieuwe modelschool. Strollen door de Marollen, op zoek naar verborgen parels met een GIDS.

We sluiten vrijblijvend af met een - hoe kan het anders - lekkere typische lunch in een unieke Marollen-brasserie ! (tafeldrank niet inbegrepen in de prijs).

  • 14u30: Verkenning van de Europese wijk met 1 gratis museumbezoek naar keuze: Huis van de Europese geschiedenis (mythen en ontdekkingen naar chaos en samenhorigheid), het Parlamentarium (met multimediagids tot in het hart van het Europees Parlement met zijn werking en leden) of Museum voor Natuurwetenschappen (grootste dinogalerij, galerij van de Evolutie, galerij van de Mens)

De Leopoldwijk, oorspronkelijk gebouwd voor een publiek van aristocraten en burgers van goede komaf is thans de wijk gekenmerkt door de gebouwen van de Europese Unie.

  • 17u00:  het toetje met een gezamenlijke nationale apotheose, muziek + slotdrankje naar keuze. Om 18u00 rijden we huiswaarts.

Zonder dralen DRINGEND inschrijven. Beperkt aantal deelnemers!

Eerst online inschrijven, dan betalen!
Ga naar de roze balk 'Online Inschrijven', vul het formulier volledig in en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. Vergeet niet het bijkomende optie-vakje aan te vinken als je kiest voor de formule 'zonder lunch' en klik op 'inschrijven' om te bevestigen. Je krijgt onmiddellijk een bericht 'Bedankt voor je inschrijving' en een bevestigingsmail in je mailbox.  Kijk ook eens in de reclame- of spamfolder, mocht je de bevestigingsmail niet direct terugvinden. Daarna zo snel mogelijk betalen op rekening van Cultuursmakers Damme BE72 9795 7867 4016. Voor een vegetarische lunch graag een mail of telefoontje.
Het moment van inschrijving bepaalt de deelnemersvolgorde.
Betalen zonder inschrijven geeft geen recht op deelname ! Lukt de online inschrijving niet?  We helpen je graag telefonisch verder. 
Micheline Verscheure : 0478 46 37 82 / Annie Van Acker : 0476 42 40 97
Willy Soenens : 050 35 05 74 / Johan Dessein : 0496 50 66 53

We sluiten af op 13 februari 2023 of eerder indien volzet, na deze datum worden geen terugbetalingen meer gedaan.

Uitziend naar uw deelname,

Het bestuursteam Cultuursmakers Damme

Rita, Rika, Tine, Annie, Micheline, Willy, Johan

<
>
x