Cultuursmakers

Deinze

DeinzeLacht - Dries Heyneman - GEANNULEERD

Uit respect voor de buren. De dubbelzinnigheid van zijn #Metoo-standpunt doordringt de hele voorstelling, zet aan tot denken en in de eerste plaats tot onbedaarlijk lachen.

Datum: 01/12/2020
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30 uur
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 20
Prijs niet-leden: 20
Prijs voorverkoop: 20
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

“Wie aan zijn 20ste niet links is, heeft geen hart. Wie aan zijn vijftigste nog links is, heeft geen verstand.” Dit is geen uitspraak van Dries Heyneman maar van een zekere Winston Churchill. Je weet wel, die kerel die met 160.000 man Normandië binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier op een terras een pintje zouden kunnen drinken.

Allemaal erg verdienstelijk, zou ik zo zeggen. Menig namiddagen en avonden heb ik op dergelijke terrassen met volle teugen de vrijheid gevierd. Misschien wel meer keer dan dat Churchill eigenlijk voor ogen had.

Ter compensatie probeer ik voor de rest zoveel mogelijk thuis te zijn. Dit tot groot plezier en voldoening van mijn vrouw en kinderen die mij vaak zeggen: papa, moet jij niet ergens gaan optreden vanavond. Dan zeg ik; nee kindjes, vanavond blijft papa thuis gezellig bij jullie.

De avonden dat ik ga optreden doe ik met enorm veel plezier. Achteraf vergeet ik meestal niet om nog vlug even te proeven van onze verworven vrijheden aan de bar. Wanneer ik dan ’s nachts terug thuis kom vertel ik mijn vrouw honderduit over alles wat ik in jullie theater heb meegemaakt. Ze vraagt dan of ik wil zwijgen, al was het maar uit respect voor de buren.

Dries Heyneman maakte in 2007 de - voor hem - logische stap van psycholoog in de marketing van medische apparatuur naar het cabaret. Met het cabaretduo Ter Bescherming van de Jeugd won hij in 2008 het Leids Cabaret Festival en tourde vijf seizoenen lang in Nederland en Vlaanderen.

Vanaf 2012 werkte Dries Heyneman druk achter de schermen en regisseerde de voorstellingen van Han Solo, Piv Huvluv, Begijn Le Bleu, Freddy De Vadder, Piet De Praitere, …  In die periode schreef Dries ook mee aan het komische collage-programma Superstaar (2BE) van Gunter Lamoot.  Daarnaast stond hij als scenarist en acteur mee aan de basis van de fictiereeks Bevergem (CANVAS).  Later in 2015 maakte hij samen met Piet De Praitere het programma Lookalikes (2BE). Momenteel schrijft hij aan Grond, een nieuwe fictiereeks die in de herfst van 2020 op het scherm (VIER) te zien zal zijn.

Afgepeigerd, uitgeperst, leeggezogen, onderbetaald en dodelijk vermoeid keert Dries Heyneman terug naar zijn oorspronkelijke passie: het podium.

 

Tekst en spel: Dries Heyneman
Licht & techniek: Bruno Decock
Beeld: Kaat Pype

 

Zaterdag 23 januari 2021 - 20 uur - CC Leietheater


Deze voorstelling is één van de vijf voorstellingen van het humorfestival DeinzeLacht; in eerste instantie worden alleen abonnementen verkocht aan 70 euro via https://ticketshop.ticketmatic.com/leietheater/shop.

Maandag 24 augustus 2020 start de ticketverkoop.

Eventuele overblijvende plaatsen worden vanaf 15 oktober 2020 verkocht aan 20 euro.

<
>
x