Cultuursmakers

Deinze

Jazzy Sunday - Mimi Verderame Trio

Mimi (Dominique) Verderame toont van kindsbeen af veel belangstelling voor slagwerk. Reeds op zijn negende staat hij voor het eerst op het podium als lid van de groep onder leiding van zijn vader.

Datum: 15/01/2023
Uur: 17:00
Deuren open: 16:00
Plaats: CC Leietheater
Adres: Brielstraat 8, 9800 Deinze
Prijs leden: 10 euro
Prijs niet-leden: 10 euro
Thema: Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

Op zijn veertiende begint hij een opleiding aan de muziekacademie van Luik en terzelfdertijd zet hij zijn eerste stappen in een opnamestudio. Een jaar later ontdekt hij zijn tweede passie, de gitaar.

Op zijn zeventiende ontpopt hij zich, aan de zijde van Jacques Pelzer, als een groot muzikaal talent. Hierdoor raakte zijn carrière in de lift en blijft hij tot op vandaag een vaak voorkomend gezicht op de Belgische jazzscene en kon/kan je hem aan het werk zien in ontelbare ensembles, waaronder Philip Catherine Trio, The Belgian Jazz Big Band, Jan de Haas Quintet, Kristen Cornwell Quintet, ... en heeft hij zijn eigen Mimi Verderame Quartet en Trio. Naast een begenadigd drummer is Mimi eveneens een prima gitarist en componist.

Ondersteund door Jesse Van Ruller op gitaar en Nicolas Thys op contrabas zal hij ons in het Leietheater laten genieten van eigen composities en standards.

Muzikanten – Mimi Verderame: drums, Jesse Van Ruller: gitaar, Nicolas Thys: contrabas.

 

Cultuursmakers Deinze organiseert Jazzy Sunday in samenwerking met het Leietheater.

De ticketverkoop gebeurt via de ticketshop van het Leietheater of aan de balie van het Leietheater (dinsdag tot vrijdag van 14 tot 16 uur).

De ticketverkoop start 17 juni 2022 om 10 uur.

<
>
x