Cultuursmakers

Geel

 Een wereldreiziger/- fietser vertelt…

De reisvoorstelling  ‘Een wereldreiziger/- fietser vertelt…’ is veel meer dan een beeldverslag van een fietsreis met een zelfgemaakte solar bamboefiets aangedreven op zonne-energie. Het is een soort compilatie van hoogtepunten, nu eens hilarisch, dan weer ingetogen ontroerend waarbij de focus op Azië ligt.

Datum: 15/09/2022
Uur: 20:00
Deuren open: 19 u 30
Plaats: CC De Werft
Adres: Weft 32, 2440 Geel
Plaats van bijeenkomst: Polyzaal
Prijs leden: 5 €
Prijs niet-leden: 7 €
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 20

Grégory Lewyllie (°1970) geeft les in het volwassenenonderwijs, maar in zijn vrije tijd is hij een verwoed reiziger.

Vaak neemt hij loopbaanonderbreking of verlof zonder wedde om maandenlang met zijn fiets op pad te gaan.

Zo zat hij de voorbije 16 jaar minstens 7 jaar op de fiets en doorkruiste hij tal van landen in Latijns-Amerika en Azië.

Telkens keert hij huiswaarts met fietstassen boordevol foto- en videomateriaal die hij destilleert tot smaakvolle reisreportages.

De reisvoorstelling  ‘Een wereldreiziger/- fietser  vertelt…’ is veel meer dan een beeldverslag van een fietsreis met een zelfgemaakte solar bamboefiets aangedreven op zonne-energie.

Het is een soort compilatie van hoogtepunten, nu eens hilarisch, dan weer ingetogen ontroerend waarbij de focus op Azië ligt. Zijn debuut ‘Sp(r)aakmakende verhalen over Azië - een fotografische blik vanop mijn bamboefiets’  was voor Grégory de perfecte aanleiding om er een vertelavond rond te maken.

De professioneel gemonteerde beeldreportages werpen een indringende blik op diverse landen en culturen. De ingrediënten zijn een cocktail van verhalende, vaak poëtische teksten, op smaak gebracht met passende muziek en afgewerkt met schitterende beelden.

Een must voor elke reisliefhebber en voor eenieder die een zwak heeft voor onwaarschijnlijke reisverhalen en -anekdotes!

<
>
x