Cultuursmakers

Geel

Knipoogdag Antwerpen 27 maart 2022

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ...Antwerpen. Hoe kan het ook anders ? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden allemaal begon. Uiteraard wordt dit gevierd met een uitgebreid programma.

Datum: 27/03/2022
Uur: 09:00
Plaats: Historisch centrum
Adres: Centrum , 2000 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Centraal station
Prijs leden: 14,00 €
Prijs niet-leden: 20,00 €
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

In de ochtend, van 10u tot 12u, neemt onze groep deel aan het begeleid bezoek aan 

 Het centraal station en futuristische Kievitwijk

 Het centraal station oogt groter en mooier dan ooit. Het station maakt nu deel uit van het Europese HST-netwerk. De vertrekhal heeft de allures van een internationale luchthaven. We bezoeken uitgebreid het station en de omgeving van de aanpalende futuristische Kievitwijk. Europa investeerde in de aanleg van het openbaar domein in deze buurt. Hierdoor was de stad in staat de in onbruik geraakte terreinen met groen en sport- en speelruimte voor de buurt te revitaliseren.

Een groepsmaaltijd (met toelichting over de gerechten!) staat voor je deelnemers klaar vanaf 12.15u tot 14.15u in een koosjer restaurant in de Kievitwijk. De prijs van de maaltijd is 30 € per persoon, exclusief dranken.

In de namiddag, van 15u tot 17u staat op het programma : 

 Nieuw Zuid, stad in een stad 

 Aan de boorden van de Schelde op de plek waar o.a. een groot spooremplacement was, groeit een stad in de stad. Het Nieuwe Zuid wordt een groen stadsdeel met extra aandacht voor duurzaamheid. Tegen 2025 zijn hier 2000 wooneenheden in een groene omgeving verbonden door een warmtenet. Grote architectenbureaus tekenen voor de invulling: Robbrecht en Daem, Polo Architects, Stefano Boeri, C.F. Möller en Bruut... Galerijen en horeca vonden al de weg. Wat een wadi is en hoe die vliegende schotel daar komt. Dat kom je ook te weten in deze toer. 
 

De KnipoogDag sluiten we om 17u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u.

Leden van VAB en KBC clienten genieten eveneens van het ledenvoordeel.

Gelet op de grootte van het evenement en het beperkt aantal plaatsen, verwachten we jullie inschrijvingen per email of telefonisch uiterlijk eind januari. Betalen hoeft dan nog niet.

Verdere informatie volgt.

Indien interesse kan je dit melden via mail

geel@cultuursmakers.be 

<
>
x