Cultuursmakers

Geel

Sri Lanka - feestreis 1 oktober 2022

Feestreis in samenwerking met het ROC vzw

Datum: 01/10/2022 tot 15/10/2022
Uur: 00:00
Plaats: Luchthaven
Adres: Luchthaven , 1111 Zaventem
Thema: 100 jaar samen cultuur beleven
Type: Meerdaagse uitstap/Cultuursmakers-trip

In onze 100-jarige geschiedenis namen reizen een prominente plaats in. Wist je dat het huidige Reis- en Opleidingscentrum (ROC) in Gent ontstaan is uit de reisleiderswerking van vzw VTB-VAB?
Vandaag trekken de 300 ROC-leiders naar de hele wereld. Voor ons jubileumjaar slaan we graag de handen in elkaar. En hoe kan dit beter dan de eerste reizen te herbeleven, zij het met modernere middelen en een aangepast pogramma.

VTB zette in 1970 als eerste met een groepsreis voet aan wal in het paradijselijke Ceylon en bleef lange tijd de marktleider op Sri Lanka, de geliefkoosde bestemming van heel wat reisleiders. Het was een primeur in de reiswereld. Het intercontinentaal groepstoerisme was geboren. Heel wat VTB-ers vonden hun weg naar de parel in de Indische Oceaan en stichtten er weeshuizen, scholen, ziekenhuizen, ja zelfs hele dorpen, boorden waterputten of sponsorden studies van hun 'adoptiekinderen', .....

VBT werd in Sri Lanka een begrip. Voldoende reden op 100 jaar Cultuursmakers te vieren in de oude koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa, het boeddhisme te beleven met de Kandy dansers in de Tempels van de Tand en de rotstempels van Dambulla, te genieten van de rust tussen de theeplantages van Nuwara Eliya, de 'Mona Lisa's' van Ceylon te bewonderen op de rots van Sigirya, de Nederlandse en Portugese 'roots' te ontdekken in de koloniale steden Colombo en Galle... maar daarnaast vooral te genieten in een overweldigende natuur van gastvrijheid van de goedlachse Sri Lankaan, van de overheerlijke keuken en de rijke verscheidenheid aan vruchten... van al wat schuilt in een schitterende parel.

Afreis
Hogervermelde data zijn fictief.
De afreis heeft wel plaats in oktober en november 2022 met Rudy Meuws als reisleider. Rudy bezocht al 38 keer Sri Lanka. 
 Deze reis wordt ontwikkeld in samenwerking met Aswini Travel uit Heist-op-den-Berg .


Info en inschrijving via www.rocvzw.be

<
>
x