Cultuursmakers

Grimbergen

KnipoogDag Antwerpen

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ... Antwerpen. Hoe kan het ook anders ? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden allemaal begon. Uiteraard wordt dit gevierd met een uitgebreid programma.

Datum: 27/03/2022
Uur: 08:30
Uur van samenkomst: 08:15
Plaats: Historisch centrum
Adres: Centrum Antwerpen, 2000 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Parking Ter Wilgen Brusselsesteenweg 160 Grimbergen
Prijs leden: 64,00 €
Prijs niet-leden: 70,00 €
Thema: 100 jaar samen cultuur beleven
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: -4

Het dag programma is als volgt:

In de ochtend, van 10u tot 12u, nemen we deel aan het begeleid bezoek aan Zurenborg, architecturale pareltjes en hippe trekpleisters 

Net buiten het stadscentrum stuit je op een prachtige, rijke buurt: Zurenborg. Wandel door de Berchemse straten en reis terug naar het begin van de vorige eeuw. 

Eind 19de eeuw trok de burgerij weg uit de stad en werden hier, op de toen nog ‘boeren buiten’ talloze elegante villa’s gebouwd. Bewonder de prachtige mix van neogotiek, neoclassicisme en art nouveau. De wandeling verkent de mooiste straten van de wijk Zurenborg, met de Cogels-Osylei op kop. Meer nog dan de architectuur ontdekken wandelaars de verhalen achter de beschermde gevels, de geschiedenis van de wijk en de hippe buurt die Zurenborg vandaag is. 

Het middagmaal met Marokkaanse gerechten in buffetvorm nemen we in de buurt van Zurenborg

In de namiddag, staat “Schipperskwartier, de rosse buurt” op het programma 

In de schaduw van de schitterende Sint-Pauluskerk en de MAS-toren ligt een oude havenwijk met een maritiem verleden. Enkele jaren geleden startte het stadsbestuur in de legendarische Schipperskwartier met de geslaagde heraanleg van een heleboel straten en pleinen. Tegelijkertijd begon Stad Antwerpen met een stadsontwikkelingsprogramma dat de namaakhandel en de prostitutie aan banden legde. Tijdens deze wandeling herontdek je de wijk. Vandaag is het een gezellige plek met een rijke geschiedenis, een prachtig gerestaureerde parochiekerk en een beperkte prostitutiezone.

De KnipoogDag sluiten we om 17.00u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u.

Inbegrepen: volledig dagprogramma, middagmaal, vervoer per autocar en fooi chaufeur
Niet inbegrepen: persoonlijke uitgaven en dranken

Plaats van samenkomen: Parking Ter Wilgen, Brusselsesteenweg 160 1850 Grimbergen

Omwille van de hoofdsponsoring voor de 100 jaar, kunnen VAB-leden en KBC-klanten deelnemen aan de ledenprijs

Inschrijven en betalen vóór 20 februari

<
>
x