Cultuursmakers

Heist-op-den-Berg/Putte

KnipoogDag Antwerpen

Jaarlijks cultuurfestival.

Datum: 27/03/2022
Plaats: Stad Antwerpen
Adres: . , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14€
Prijs niet-leden: 20€
Thema: 100 jaar samen cultuur beleven
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Ons cultureel stadsfestival vindt in 2022 plaats in ... Antwerpen. Hoe kan het ook anders? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden begon. We keren terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z’n vele culturele troeven te ontdekken.

Voormiddagprogramma
In de ochtend, van 10u tot 12u, nemen we deel aan het begeleid bezoek M’charaf, kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap. 

Onze gids neemt ons mee door Antwerpen-Noord, waar je kennismaakt met familie- en religieuze feesten, tradities, kleding en lifestyle, muziek en volksgebruiken, de structuur van de Marokkaanse gemeenschap, culturele uitwisselingen met het thuisland, het Arabische schrift. We bezoeken ook een theehuis, een bakker, een supermarkt en een kledingzaak gespecialiseerd in huwelijkskledij. Zo kom je heel wat aan de weet over gebruiken, tradities en het dagelijkse leven. 

Lunch: individuele lunch 

Namiddagprogramma van 15u tot 17u: 
Kant en wal herschapen
Met deze wandeling wandelen we langs de Scheldeboord, het Eilandje en het Schipperskwartier. Ondertussen vertelt onze gids over het ontstaan en de groei van de historische wijken aan de Schelde. Door de eeuwen heen kregen, de oever, duinen en vlieten een metamorfose. Je ontdekt delen van de burchtwal, mooie gevels, vreemde straatnamen, de schilderachtige Napoleontische dokken. De mooie Sint-Pauluskerk schittert omringd door nostalgische zeemanskroegen, oude pakhuizen en indrukwekkende havengebouwen. 
Ook de toekomstplannen voor deze wijk komen aan bod. 

De KnipoogDag sluiten we om 17u af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u. 

Vervoer: trein vanuit Heist o/d Berg

Kostprijs deelname: 14€ voor leden Cultuursmakers - 20€ voor niet leden.
Uitzonderlijk genieten VAB-leden en KBC-klanten voor deze aciviteit ook van het leden-tarief. Niet vergeten bij de betaling je Cultuursmakers- of VAB-lidnummer te vermelden. KBC-klanten worden verzocht de betaling van de deelnameprijs uit te voeren met hun KBC-rekening. VAB en KBC sponseren mee dit evenement.

De inschrijvingen zijn volzet. Gedetailleerde info voor deelnemers volgt nog een 2-tal weken vóór aanvang activiteit
Je deelname is pas effectief na betaling op ons rekeningnr  BE25 0019 1034 5682. Gelieve de betaling uit te voeren vóór 27 februari.


<
>
x