Cultuursmakers

Holsbeek-Leuven

Expo barokmeester Theodoor Rombouts

Een niet te missen tentoonstelling in 2023. Begeleid bezoek met een deskundige gids.

Datum: 11/02/2023
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:40
Deuren open: 14:45
Plaats: MSK Gent
Adres: Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent
Plaats van bijeenkomst: Onthaalstand Cultuursmakers bij de ingang
Prijs leden: € 18.00
Prijs niet-leden: € 22.00
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

In 2023 bestaat het oudste museum van België 225 jaar. En dat wordt gevierd met een cultureel feestjaar! Het hoogtepunt van deze viering wordt ongetwijfeld de eerste monografische tentoonstelling ooit over Theodoor Rombouts (1597-1637), de onterecht vergeten virtuoos van het Vlaams Caravaggisme. Rombouts was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, de Antwerpse barokgoden Rubens en Van Dyck zorgden ervoor dat Rombouts’ artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid werd verwezen. Hier brengt het MSK nu verandering in. De tentoonstelling plaatst Rombouts en zijn werk in een nieuw perspectief en onthult zijn sleutelrol binnen de genreschilderkunst. 

Speciaal voor de tentoonstelling brengt het museum kunstwerken naar Gent uit privécollecties, musea en kerken van heel Europa en de Verenigde Staten. De tentoonstelling wordt vergezeld door de eerste monografische publicatie ooit over Rombouts, waarin belangrijke nieuwe inzichten over de kunstenaar en zijn werk worden samengebracht.

Deelnemers met een geldige museumpas (op 11 februari '23) kunnen van een uitzonderlijke korting genieten tbv 50% voor ons groepsbezoek aan de expo Theodoor Rombouts in het MSKGent op zaterdag 11 februari '23. Leden met een museumpas betalen dan € 9.00 niet-leden met een museumpas betalen € 13.00 €

Verplaatsing met individueel vervoer

 

<
>
x