Cultuursmakers

Holsbeek

KNAL!- LEMAÎTRE-WANDELING 3 - VOLZET

VOLZETTijdens deze wandeling maak je kennis met het werk en het leven van Georges Lemaître, de bedenker van de ‘big bang’ theorie.

Datum: 22/01/2022
Uur: 11:00
Uur van samenkomst: 10:45
Deuren open: 10:45
Plaats: Grote Markt
Adres: Grote Markt , 3000 Leuven
Plaats van bijeenkomst: Hoek Eikstraat
Prijs leden: 8.00
Prijs niet-leden: 10.00 €
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Wandeling of fietstocht

Tijdens deze wandeling maak je kennis met het werk en het leven van Georges Lemaître, de bedenker van de ‘big bang’ theorie. De man die volgens Albert Einstein “de mooiste en meest bevredigende uitleg over het ontstaan van het heelal” heeft neergeschreven was een Franstalig priester en professor aan onze universiteit. Tijdens deze wandeling kom je voorbij de plaatsen waar hij gewoond en gewerkt heeft. We vertellen over het wetenschappelijk belang van zijn ideeën en de moeilijkheden die hij ondervond om ze ingang te doen vinden. We staan stil bij de soms complexe relatie tussen geloof en wetenschap en we leren je ook de mens achter de wetenschapper kennen. Na deze wandeling zal je zowel Leuven als de sterren aan de hemel met nieuwe ogen bekijken.

Mis deze unieke kans niet:

Op zaterdag  22 januari 2022 kun je na de KNAL!-Lemaître-wandeling de oude telescoop op het dak van het Premonstreit College bezoeken. De telescoop was een cadeau van de Amerikanen in de jaren 50, ten tijde van het Marshallplan. Het is de grootste telescoop van Vlaanderen, maar spijtig genoeg is ze nooit gebruikt door de lichtvervuiling in Leuven. Ze lijkt sprekend op de sterrenkijker van Kuifje, heerlijke nostalgie dus.

 Een voorsmaakje van het bezoek aan de telescoop krijg je hier

Practisch:

  • Individueel vervoer
  • Trek stevige wandelschoenen aan
  • Inclusief bezoek aan de oude telescoop in het Premonstreitcollege. Niet toegankelijk voor wie niet goed te been is.
  • Enkel tickets voorzien van de speciale Cultuursmakers-Holsbeek opdruk zullen aanvaard worden

 

<
>
x