Cultuursmakers

Huldenberg

Knipoogdag Antwerpen

Cultureel stadsfestival in Antwerpen. Voormiddag: Streetart, van kleine verrassingen tot reusachtige muurschilderingen. Namiddag: Op zoek naar de Red Star Line.

Datum: 29/08/2021
Plaats: Antwerpen
Adres: Gemeenteplein , 3040 Huldenberg
Plaats van bijeenkomst: Huldenberg Gemeenteplein
Prijs leden: 55
Prijs niet-leden: 60
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 25

PROGRAMMA

  • In de ochtend, genieten we eerst van een koffie met een versnapering,
  • Streetart, van kleine verrassingen tot reusachtige muurschilderingen. Vergeet voor heel even Rubens, Jordaens en Van Dyck (maar niet voor té lang), en ontdek met ons de nieuwe kunst in de stad. Dat Antwerpen nog steeds een echte kunststad is zie je tegenwoordig op straat. In de laatste jaren zijn er in Antwerpen ontzettend veel prachtige stukken bijgekomen. Van zeer groot en haast niet te missen tot kleine stukjes waar je zo voorbij loopt, en alles er tussenin. Vaak met maatschappelijke boodschap zoals werken over barok, WOII en Belgisch Kongo. Onze tour neemt je mee door het oude centrum, Sint-Andries, het Zuid, de theaterwijk en langs de Meir waar we werken zullen ontdekken van zowel lokaal opkomend talent tot grote internationale namen. Kortom, de ideale wandeling om Antwerpen eens op een andere manier te bekijken. (van 10:00u tot 12:00u)
  • Een groepsmaaltijd staat voor ons klaar vanaf 12.30 tot 14.30 u.
  • In de namiddag, vanaf 15:00 u., start het tweede gedeelte van de KnipoogDag, Op zoek naar de Red Star Line.
    Voor ongeveer 2 miljoen emigranten uit Europa waren de gebouwen van de Red Star Line op het Antwerpse Eilandje de start van een nieuw leven in Amerika. Met deze wandeling loop je door oude pakhuizen, langs de bolders waar de schepen aanlegden en voorbij de oude havenloodsen. Je gids vertelt je honderduit over het reilen en zeilen van de passagiers tijdens hun reis door Europa, hun verblijf in Antwerpen, hun boottocht over de oceaan en hun belevenissen in de Nieuwe Wereld.  
  • De KnipoogDag sluiten we om 17.00u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u. 

Omwille van hun hoofdsponsoring 100 jaar genieten VAB-leden en KBC-klanten van hetzelfde voordeeltarief als de vtbKultuur leden. 

Uw betaling op rekening (IBAN) BE 23 1030 3038 2791 - BIC NICABEBB van vtbKultuur Huldenberg, Dorpsstraat 21, 3040 Neerijse met vermelding KOD geldt als inschrijving, inschrijven kan tot 16/02/2022.

 

<
>
x