Cultuursmakers

Ieper Cieper

vtbKultuur heet voortaan Cultuursmakers

Op 29 januari 1922 werd de Vlaamse Toeristenbond opgericht om het toerisme bij de Vlamingen te bevorderen, het reizen in het Vlaamse land te promoten en de algemene culturele belangen van het Vlaamse volk te behartigen.

De VTB groeide en bloeide, richtte heel wat dochterorganisaties op, verruimde haar werking (VTB werd VTB-VAB), groeide verder en koppelde het commerciële verhaal (VAB nv) los van het verenigingsverhaal (vtbKultuur vzw).

Wat in 1922 begon als een ‘toeristenbond’ is vandaag een culturele vrijwilligersvereniging die mensen en cultuur wil verbinden. De naam – ook al was die ondertussen niet meer VTB maar vtbKultuur – zorgde voor verwarring en sloot niet meer aan bij de identiteit van de vereniging. Daarom trakteerde de vereniging zichzelf voor haar honderdste verjaardag op een nieuwe naam: Cultuursmakers. De inhoud van de vereniging is nog steeds dezelfde, enkel de verpakking is veranderd.

Cultuursmakers wil zo veel mogelijk mensen samen van cultuur laten genieten. Want cultuur smaakt beter in goed gezelschap!

Ben jij ook een cultuursmaker? Wees welkom en vier met ons mee!

Cultuursmakers viert feest!

De feestelijke activiteiten die wij met Cultuursmakers Ieper Cieper organiseren, vind je in onze activiteitenkalender.

Neem zeker ook een kijkje op www.cultuursmakersviertfeest.be voor andere festiviteiten rond ‘100 jaar Cultuursmakers / 100 jaar samen cultuur beleven’.

<
>
x