Cultuursmakers

Kortenaken

Bezoek expo '100 jaar cultuurtoerisme'

Bezoek de expo 100 jaar VTB, 100 jaar cultuurtoerisme en nemen deel aan de stadszoektocht 'Beeldig Antwerpen, 't stad in 100 beelden'

Datum: 22/06/2022 tot 02/09/2022
Uur: 10:00
Plaats: Zuiderpershuis
Adres: Waalsekaai 14, 2000 Antwerpen
Type: Evenement

100 jaar cultuurtoerisme/VTB is goed voor meer dan 130 lopende meter archiefmateriaal. Dat wordt bewaard en beheerd door het archief- en onderzoekscentrum ADVN. De 100ste verjaardag van de vereniging is dan ook het ideale moment om de boeiendste stukken, de pittigste verhalen, de leukste foto's terug boven te halen en te bundelen in een overzichtstentoonstelling. 

Deze tentoonstelling over de oorsprong en de evolutie van VTB zal inzicht geven in de geschiedenis van het toerisme in Vlaanderen. Daarnaast zal ook de diversiteit van toeristisch erfgoed in de kijker staan. Ook het verhaal van duizenden mensen die via de vereniging hun eerste stappen zetten als toeristen komt uitgebreid aan bod. Het wordt een expo voor een breed publiek boordevol getuigenissen, verhalen, foto- en filmmateriaal uit ons (kleur)rijk archief.

De expo is gratis te bezoeken van woensdag tot zondag, van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur)
Zuiderpershuis, Waalsekaai 14 in Antwerpen

Met de zoektocht Beeldig Antwerpen, ’t Stad in 100 beelden geven we cultuurliefhebbers nog een extra reden om in de zomer van 2022 naar Antwerpen af te zakken. Met een brochure boordevol achtergrondinfo in de hand kan je met twee, met je gezin of in kleine groepjes op pad. We loodsen je langs verrassende hoekjes en plekjes, wijzen op bijzonderheden waar je anders achteloos aan voorbij zou wandelen en geven vanzelfsprekend ook historische weetjes mee, over Antwerpen en over onze vereniging natuurlijk. Al die mooie hoekjes presenteren zich in zelfs meer dan 100 beelden.

Het wandeltraject is lusvormig en een vijftal kilometer lang. Reken op een halve dag om de zoektocht op een rustig tempo te doen. Starten kan op de Groenplaats (makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer) of aan het Zuiderpershuis, de locatie waar onze expo plaatsvindt.

De vragen zijn gericht op een volwassen publiek, maar in de brochure staan ook enkel leuke opdrachten voor kinderen.

De winnaar gaat naar huis met een vakantiecheque ter waarde van 1000 euro.  Daarnaast hebben we een prijzenpot ter waarde van 5000 euro.

Deelnemen?

De brochure met uniek deelnameformulier is (vanaf startdatum) te koop voor 8 euro (leden 6 euro)

Verkooppunten: 

Het Zuiderpershuis
Het toeristisch Infopunt in het Centraal Station Antwerpen
Het Steen

Meer info op de feestwebsite van Cultuursmakers

<
>
x