Cultuursmakers

Kortenberg

Nieuw Zuid, stad in een stad Het Steen, DNA van ‘t Stad, KnipoogDag, Antwerpen VOLZET

Jaarlijks cultureel stadsfestival Cultuursmakers

Datum: 27/03/2022
Uur: 08:10
Plaats: Parking OC Berkenhof
Adres: Beekstraat 25, 3070 Kortenberg
Prijs leden: 37,00
Prijs niet-leden: 43,00
Thema: Architectuur
Type: Groepsbezoek

Hoe kan het ook anders? Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden begon. We keren terug naar onze ‘roots’. Niet alleen uit nostalgische reflex, maar natuurlijk ook om hedendaags Antwerpen met z’n vele culturele troeven te ontdekken.  

Nieuw Zuid, stad in een stad 
Aan de boorden van de Schelde op de plek waar o.a. een groot spooremplacement was, groeit een stad in de stad. Het Nieuwe Zuid wordt een groen stadsdeel met extra aandacht voor duurzaamheid. Tegen 2025 zijn hier 2000 wooneenheden in een groene omgeving verbonden door een warmtenet. Grote architectenbureaus tekenen voor de invulling: Robbrecht en Daem, Polo Architects, Stefani Boeri, C.F. Möller en Bruut... Galerijen en horeca vonden al de weg. Wat een wadi is en hoe die vliegende schotel daar komt. Dat komt u ook te weten in deze toer.  

Het Steen, DNA van ‘t Stad 
Het Steen en de burchtzone zijn de oudste kern van de stad Antwerpen. Zij vormen als het ware het DNA van ’t Stad. De elementen van die vroege geschiedenis vinden we dan ook vandaag nog terug. Samen met uw gids verkent u de burchtzone op zoek naar sporen van het verleden die weerspiegeld worden in het heden. U maakt er meteen kennis met een antal minder bekende Antwerpenaren. 

Inbegrepen: autocarvervoer, kosten en fooi chauffeur, onthaal met koffie/thee, toegangen, gegidste bezoeken, eigen audiofoonsysteem
Middagmaal: € 25,00
Vlaams menu: 
• tomatensoep met handgedraaide balletjes én beuling met appelmoes
• stoofvlees én vol-au-vent én stoemp van de week met verse frieten en verse mayonaise
...alles samen op elke tafel.

 

<
>
x