Cultuursmakers

Laakdal

KnipoogDag Antwerpen - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

Cultureel stadsfestival

Datum: 27/03/2022
Uur: 10:00
Plaats: stadscentrum Antwerpen
Adres: volgt later , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14 (ochtend- en namiddagprogramma)
Prijs niet-leden: 20 (ochtend- en namiddagprogramma)
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 3

Programma

  • In de ochtend, van 10u tot 12u: begeleid bezoek aan Street Art, van kleine verrassingen tot reusachtige muurschilderingen 

Vergeet voor heel even Rubens, Jordaens en Van Dyck (maar niet voor té lang), en ontdek met ons de nieuwe kunst in de stad. Dat Antwerpen nog steeds een echte kunststad is zie je tegenwoordig op straat. In de laatste jaren zijn er in Antwerpen ontzettend veel prachtige stukken bijgekomen. Van zeer groot en haast niet te missen tot kleine stukjes waar je zo voorbij loopt, en alles er tussenin. Vaak met maatschappelijke boodschap zoals werken over barok, WOII en Belgisch Kongo. Onze tour neemt je mee door het oude centrum, Sint-Andries, het Zuid, de theaterwijk en langs de Meir waar we werken zullen ontdekken van zowel lokaal opkomend talent tot grote internationale namen. Kortom, de ideale wandeling om Antwerpen eens op een andere manier te bekijken. 

  • Een groepsmaaltijd (25 euro per persoon) vanaf 12.15u tot 14.15u in het centrum van Antwerpen 
  • In de namiddag, van 14.30u tot 16.30u: geleide wandeling Kant en wal herschapen 

Met deze wandeling wandel je langs de Scheldeboord, het Eilandje en het Schipperskwartier. Ondertussen vertelt je gids over het ontstaan en de groei van de historische wijken aan de Schelde. Door de eeuwen heen kregen, de oever, duinen en vlieten een metamorfose. Je ontdekt delen van de burchtwal, mooie gevels, vreemde straatnamen, de schilderachtige Napoleontische dokken. De mooie Sint-Pauluskerk schittert omringd door nostalgische zeemanskroegen, oude pakhuizen en indrukwekkende havengebouwen. Ook de toekomstplannen voor deze wijk komen aan bod. 

  • De KnipoogDag sluiten we om 17.00u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u. 

Ook VAB-leden en KBC-klanten genieten ter gelegenheid van onze verjaardag van het ledentarief.

Graag inschrijven en betalen voor 1 maart 2022.

<
>
x