Cultuursmakers

Laakdal

Stadsfestival Cultuursmakers in Brussel - Enkel nog plaats voor het namiddagprogramma

Het ‘Stadsfestival’ vindt plaats op zondag 26 maart 2023 in Brussel. We trekken de kaart van art nouveau. Aan het eind van de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw beleefde de hoofdstad een ware architecturale en artistieke revolutie. Een eeuw later brengen we deze revolutie terug naar de oppervlakte. Voor de middag brengen we een geleid bezoek aan het stripmuseum.

Datum: 26/03/2023
Uur: 09:00
Plaats: Centraal Station
Adres: Centraal Station , 1000 Brussel
Prijs leden: 20 (ochtend- en namiddagprogramma)
Prijs niet-leden: 24 (ochtend- en namiddagprogramma)
Thema: Architectuur
Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 6

In de ochtend, van 10u tot 12u, neemt je groep deel aan het begeleid bezoek aan het Stripmuseum
In een ravissante art-nouveautempel wordt alles verzameld over stripverhalen. Al meer dan 25 jaar richt het Stripmuseum de spots op de auteurs en helden van de Negende Kunst. Het is tegelijk een hommage aan de pioniers van het medium en een blik op het hedendaags stripverhaal. Aan de hand van permanente en tijdelijke tentoonstellingen maak je kennis met de talrijke facetten van het stripverhaal. Kuifje en de Smurfen nemen je mee naar avonturenland, een wereld waar creativiteit geen grenzen kent. Het uitzonderlijke art-nouveaugebouw van Victor Horta geeft het bezoek nog een extra dimensie.

Lunch (of brunch) van 12.15u tot 14.15u

Het open en vrije namiddagprogramma focust op drie hotspots die op wandelafstand (20 minuten) van elkaar gelegen zijn: Kunstberg, Europese wijk en Jubelpark. Tussen 14u en 17u kunnen deelnemers deze buurten op individuele basis verkennen. Gidsen staan klaar aan onze infopunten en nemen geïnteresseerden mee op een mini-parcours. Diverse sites zetten hun deuren open voor een vrij bezoek aan de archeologische site Coudenberg, het BELvue Museum, Brussel Info Place, het Huis van de Europese Geschiedenis, Parlamentarium en het Paviljoen der Menselijke Driften. Bovendien kan men naar eigen keuze één museum bezoeken waaronder het Muziekinstrumentenmuseum, KBR Museum, Museum voor Natuurwetenschappen, Autoworld en het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis. 

Het Stadsfestival sluiten we om 17u af in het Leopoldspark (Europese wijk) met een drankje en een streepje muziek. Het einde is voorzien om 18u.  

Deelnameprijs:
Deelnemers betalen 24 euro of 20 euro (leden Cultuursmakers) voor het dagprogramma.
Voor de lunch/brunch betaalt men 30 euro.  

<
>
x