Cultuursmakers-pas: zot veel cultuur voor het hele gezin!

Ben je gek van cultuur en zie je het wel zitten om voordelig van cultuur te genieten? Dan moet je beslist een Cultuursmakers-pas aanschaffen!

Voor 20 euro ben je een jaar lang lid van onze culturele bende. Jouw Cultuursmakers-pas is bovendien geldig voor alle inwonende gezinsleden.

Jouw voordelen op een rijtje:

 • Je maakt deel uit van een groep enthousiaste cultuurliefhebbers waarmee je samen van cultuur kunt genieten.
 • Je kan aan alle activiteiten van alle Cultuursmakers-groepen deelnemen aan ledenprijs. Jaarlijks staan er ongeveer 2500 Cultuursmakers-activiteiten op de agenda. Je vindt ze op www.cultuursmakers.be/activiteiten.
 • Je krijgt 6 euro korting bij de online aankoop van een Museumpas. Je betaalt dan 53 in plaats van 59 euro om een jaar lang de permanente tentoonstellingen van meer dan 170 musea gratis te bezoeken. Ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse korting bezoeken. Deze korting is enkel geldig voor een nieuwe Museumpas, niet voor een hernieuwing. Unieke kortingscode aan te vragen via info@cultuursmakers.be.
 • 10 % korting in de onlineshop van Uitgeverij Lannoo
 • 10 % korting op een toegangsticket voor Historium Brugge. Korting enkel te verzilveren aan de ticketbalie.
 • 10 % korting voor een toegangsticket van Sealife in Blankenberge.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Verbeke Foundation in Kemzeke.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Mudel, Museum voor Deinze en de Leiestreek.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Parcum in Leuven. 
 • 1 euro korting op een toegangsticket voor MuseOs Koksijde
 • 1 euro korting op een toegangsticket voor Tabaksmuseum Wervik.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Abdijmuseum Ten Duinen Koksijde.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Paul Delvaux Museum Koksijde.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor NAVIGO Koksijde, het Nationaal Visserijmuseum (momenteel gesloten wegens renovatie).
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het Yper Museum.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het In Flanders Fields Museum in Ieper.
 • 5 euro korting op een toegangsticket voor Atelier Roger Raveel in Machelen-aan-de-Leie.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.
 • Groepstarief voor individuele bezoekers aan het Arboretum in Kalmthout.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor For Freedom Museum in Ramskapelle.
 • 2 euro korting bij betalende tentoonstellingen in CC Scharpoord in Knokke-Heist.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Museumhuis Lucien De Gheus in Poperinge.
 • 3 euro korting op een toegangsticket voor KBR Brussel
 • 2 euro korting per Cultuursmakers-pas (niet per persoon) voor Stichting Folon in Terhulpen.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor het Coudenbergpaleis in Brussel.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor ModeMuseum in Hasselt.
 • 2 euro korting op een toegangsticket bij Jenevermuseum in Hasselt. 
 • Je krijgt minstens 4 keer per jaar onze nieuwsbrief, boordevol culturele inspiratie uit jouw provincie, in je mailbox.
 • Je krijgt regelmatig extra (tijdelijke) voordelen zoals mooie kortingen voor unieke voorstellingen of evenementen. Momenteel hebben we onderstaande acties:

 

Tijdelijke voordelen

Verborgen Parels - zeven eeuwen meesterwerken uit Mechelen (expo): 2 euro korting

van 11 november 2022 tot 25 juni 2023 - Hof van Busleyden, Mechelen

Verborgen Parels toont je het allerbeste van wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Met topstukken van onder meer Rubens, Jordaens en Faydherbe. Veel van de verborgen parels zijn voor het eerst te zien voor publiek. In Verborgen Parels bewonder je meer dan 100 kunstwerken uit verschillende tijdsperiodes en in diverse disciplines zoals schilderkunst, edelsmeedkunst, beeldhouwkunst en prentkunst. Je vindt er naast de erkende topstukken ook echte verborgen parels. Stap samen met een gids binnen in de wereld van Verborgen Parels in een ruimte vol kunstschatten die je uitnodigt om rond te dwalen. Als groep kan je kiezen tussen drie thematours: ‘Topstukkentours’, ‘Vrouwen in de kunst’ en ‘Mechelse mythes en mascottes’.

info en tickets: https://www.hofvanbusleyden.be/verborgen-parels


Kerstmagie: 10 % korting

van 3 t.e.m. 23 december 2022, verschillende locaties

Dit jaar staan tien Kerstmagie-kastelen helemaal op zijn kop. Niets is wat het lijkt tijdens deze magische wandeling doorheen prachtige zalen. Je wordt ondergedompeld in een wonderlijke wereld vol grandioze decors in een unieke setting. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en de talrijke verborgen schatten binnenin, terwijl kerstmagie voor je ogen tot leven komt. Maar de magie van Kerstmis staat dit jaar, meer dan ooit, op het punt om te verdwijnen. Wie kan Kerstmis nog redden voor het te laat is?

Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw, meeslepend verhaal brengen je in sprookjesachtige sferen in een van de tien kastelen. Jong en oud kunnen genieten van deze vernieuwde en spectaculaire ervaring!

Leden van Cultuursmakers krijgen 10 % korting voor Kerstmagie. Vraag je individuele kortingcode aan via info@cultuursmakers.be. Actie geldig zo lang de voorraad strekt.
www.kerstmagie.be


Theodoor Rombouts: 12 i.p.v. 15 euro

van 21 januari tot eind april 2023, MSK Gent

Ter gelegenheid van 225 jaar MSK organiseert het museum de eerste monografische tentoonstelling ooit over Theodoor Rombouts (1597-1637), virtuoos van het Vlaamse Caravaggisme. Rombouts was een gevestigde waarde in het Antwerpse kunstenaarsmilieu. Maar hoezeer zijn schilderkunst ook gewaardeerd werd tijdens zijn korte leven, na zijn dood werd zijn artistieke nalatenschap snel naar de vergetelheid verwezen. De tentoonstelling ontsluiert Rombouts’ artistieke persoonlijkheid en plaatst zijn werk in een nieuw perspectief.

Info en tickets: https://www.mskgent.be/tentoonstellingen/theodoor-rombouts  

Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland: 8 i.p.v. 10 euro 

van 4 juni 2022 tot 15 januari 2023, Gallo-Romeins Museum Tongeren

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Vandaag zie je nog overal sporen van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. Al 15 jaar lang legt de Oostenrijke fotograaf Alfred Seiland (°1952) al die overblijfselen vast. Zijn eigenzinnige, kleurrijke foto’s genieten internationale erkenning.  In een sfeervol decor maak je kennis met de kunstenaar én 150 van zijn beste werken. Ze leveren verhalen op over de Romeinse cultuur, architectuur en geschiedenis. Ze doen glimlachen, dromen van reizen en zetten je aan het denken. Hoe beleven we erfgoed en hoe gaan we er vandaag mee om?

De tentoonstelling is ook aantrekkelijk voor kinderen. Het museum ontwikkelt voor hen een audiotour op maat en een speelse kijkwijzer. Zo kunnen ook zij de wereld van Alfred Seiland én die van de Romeinen gemakkelijk ontdekken.

Info en tickets: https://www.galloromeinsmuseum.be/www.galloromeinsmuseum.be/nl/te-zien/tijdelijke-tentoonstellingen/Imperium-Romanum-Het-Romeinse-Rijk-door-de-lens-van-Alfred-Seiland


Prima Donna dansvoorstellingen: 10% korting op dansvoorstellingen

De Notenkraker, beter bekend als dé grootste kerstklassieker aller tijden, zit in een vernieuwende & feeërieke versie! Virtuoze danspartijen, het schitterende corps de ballet, magische decors & kostuums, de betoverende muziek van Tchaikovsky gespeeld door een live symfonisch orkest.

Dinsdag 3 januari 2023 om 19 uur in Trixxo Theater Hasselt, woensdag 4 januari 2023 om 15 uur in Concertgebouw Brugge en donderdag 5 januari en vrijdag 6 januari (telkens 19 uur) in Capitole Gent.

Het eeuwenoude sprookje over de beeldschone prinses Sneeuwwitje en de zeven dwergen toveren we om tot een magisch dansspektakel, een onvergetelijke ervaring voor het ganse gezin! 

Dinsdag 3 januari om 14 uur in Trixxo Theater Hasselt, donderdag 5 januari en vrijdag 6 januari (telkens 14 uur) in Capitole Gent, zaterdag 7 januari om 14 uur in Koningin Elisabethzaal Antwerpen en zondag 8 januari om 14 uur in Kursaal Oostende.

Meer dan 100 artiesten met live symfonisch orkest brengen in Het Zwanenmeer het onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een adembenemende choreografie terug tot leven. Ervaar één van de meest romantische verhalen op de betoverende tonen van Tsjaikovski als nooit tevoren.

Woensdag 4 oktober 2023 om 20 uur in Trixxo Theater Hasselt, donderdag 5 oktober 2023 om 20 uur in Stadsschouwburg Antwerpen, vrijdag 6 oktober 2023 om 20 uur in Capitole Gent en zaterdag 7 oktober 2023 om 20 uur in Concertgebouw Brugge.

Meer info en tickets: www.primadonnaevents.be/cultuursmakers

Hoe word je lid?

 • Vul hiernaast het formulier in. Kies een van onze lokale groepen waarbij je wil aansluiten (Geen idee? Kies dan voor ‘ik heb geen voorkeur’ en wij zoeken een match voor je).
 • Betaal vervolgens je lidgeld van 20 euro.
 • Je Cultuursmakers-pas wordt per post toegestuurd.

We beloven dat je geen spijt zal krijgen van je Cultuursmakers-pas en wensen je veel cultuurplezier.

<
>
x