Cultuursmakers-pas: zot veel cultuur voor het hele gezin!

Ben je gek van cultuur en zie je het wel zitten om voordelig van cultuur te genieten? Dan moet je beslist een Cultuursmakers-pas aanschaffen!

Voor 20 euro ben je een jaar lang lid van onze culturele bende. Jouw Cultuursmakers-pas is bovendien geldig voor alle inwonende gezinsleden.

NIEUW: Wie lid was in 2021 krijgt een gratis verlenging van het lidmaatschap tot eind 2022! Je hoeft hiervoor niets te doen. De Cultuursmakers-pas 2022 viel begin maart in je brievenbus.

Jouw voordelen op een rijtje:

 • Je maakt deel uit van een groep enthousiaste cultuurliefhebbers waarmee je samen van cultuur kunt genieten.
 • Je kan aan alle activiteiten van alle Cultuursmakers-groepen deelnemen aan ledenprijs. Jaarlijks staan er ongeveer 2500 Cultuursmakers-activiteiten op de agenda. Je vindt ze op www.cultuursmakers.be/activiteiten.
 • Je krijgt 5 euro korting bij de aankoop van een Open Monumentenkaart. Je betaalt dan 20 in plaats van 25 euro. Met een Open Monumentenkaart krijg je toegang tot uitzonderlijke erfgoedplaatsen in Vlaanderen en heel wat kortingen en voordelen bij meer dan 250 monumenten in Vlaanderen. -> opgelet dit ledenvoordeel is momenteel niet toepasbaar omdat Herita een tijdelijke ledenstop heeft ingevoerd. Onze excuses voor het ongemak!
 • Je krijgt 6 euro korting bij de online aankoop van een Museumpas. Je betaalt dan 53 in plaats van 59 euro om een jaar lang de permanente tentoonstellingen van meer dan 170 musea gratis te bezoeken. Ook heel wat tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse korting bezoeken. Deze korting is enkel geldig voor een nieuwe Museumpas, niet voor een hernieuwing. Unieke kortingscode aan te vragen via info@cultuursmakers.be.
 • 10 % korting op een toegangsticket voor Historium Brugge. Korting enkel te verzilveren aan de ticketbalie.
 • 10 % korting voor een toegangsticket van Sealife in Blankenberge.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Verbeke Foundation in Kemzeke.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Mudel, Museum voor Deinze en de Leiestreek.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Parcum in Leuven. 
 • 1 euro korting op een toegangsticket voor MuseOs Koksijde
 • 1 euro korting op een toegangsticket voor Tabaksmuseum Wervik.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Abdijmuseum Ten Duinen Koksijde.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor NAVIGO Koksijde, het Nationaal Visserijmuseum (momenteel gesloten wegens renovatie).
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het Yper Museum.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor volwassenen bij het In Flanders Fields Museum in Ieper.
 • 5 euro korting op een toegangsticket voor Atelier Roger Raveel in Machelen-aan-de-Leie.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle.
 • Groepstarief voor individuele bezoekers aan het Arboretum in Kalmthout.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor For Freedom Museum in Ramskapelle.
 • 2 euro korting bij betalende tentoonstellingen in CC Scharpoord in Knokke-Heist.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor Museumhuis Lucien De Gheus in Poperinge.
 • 3 euro korting op een toegangsticket voor KBR Brussel
 • 2 euro korting per Cultuursmakers-pas (niet per persoon) voor Stichting Folon in Terhulpen.
 • 2 euro korting op een toegangsticket voor het Coudenbergpaleis in Brussel.
 • 10 % korting in de onlineshop van Uitgeverij Lannoo
 • Je krijgt minstens 4 keer per jaar onze nieuwsbrief, boordevol culturele inspiratie uit jouw provincie, in je mailbox.
 • Je krijgt regelmatig extra (tijdelijke) voordelen zoals mooie kortingen voor unieke voorstellingen of evenementen. Momenteel hebben we onderstaande acties:

 

Tijdelijke voordelen

Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland: 8 i.p.v. 10 euro 

Van 4 juni 2022 tot 15 januari 2023, Gallo-Romeins Museum Tongeren

Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Vandaag zie je nog overal sporen van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. Al 15 jaar lang legt de Oostenrijke fotograaf Alfred Seiland (°1952) al die overblijfselen vast. Zijn eigenzinnige, kleurrijke foto’s genieten internationale erkenning.  In een sfeervol decor maak je kennis met de kunstenaar én 150 van zijn beste werken. Ze leveren verhalen op over de Romeinse cultuur, architectuur en geschiedenis. Ze doen glimlachen, dromen van reizen en zetten je aan het denken. Hoe beleven we erfgoed en hoe gaan we er vandaag mee om?

De tentoonstelling is ook aantrekkelijk voor kinderen. Het museum ontwikkelt voor hen een audiotour op maat en een speelse kijkwijzer. Zo kunnen ook zij de wereld van Alfred Seiland én die van de Romeinen gemakkelijk ontdekken.

Info en tickets: https://www.galloromeinsmuseum.be/www.galloromeinsmuseum.be/nl/te-zien/tijdelijke-tentoonstellingen/Imperium-Romanum-Het-Romeinse-Rijk-door-de-lens-van-Alfred-Seiland

Sleeping Beauty (ballet): 15 % korting

12 oktober 2022 Stadsschouwburg Antwerpen en 13 oktober Capitole Gent

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Tsjaikovski, groeide uit tot een van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.

Meer info en tickets: http://www.primadonnaevents.be/vtbkultuur.html 

Inside Dali (expo): 10 % korting

Nog tot eind augustus 2022 - Sint-Niklaaskerk / Gent

Inside Dalí is een prikkelende ervaring voor al je zintuigen, op de grens tussen verbeelding en realiteit. De bezoeker reist naar een imaginair universum vol dromen. Hij herontdekt er het leven van een van de grootste schilders van de 20ste eeuw: Salvador Dalí, het boegbeeld van het surrealisme.

De expo combineert technologische spitstechnologie, beeldmateriaal, echte objecten, illusies en vele andere verwijzingen naar het unieke universum van de Catalaanse kunstenaar. Het hoogtepunt van de tentoonstelling bevindt zich in het hart van de Lichtkerk: een imposante 360° multimediaruimte van maar liefst 14 meter hoog. Tijdens een ‘Dalische’ onderdompeling van meer dan 35 minuten wordt de bezoeker meegezogen in de wereld van het genie. Het is een erg emotionele ervaring die het publiek zal beroeren als nooit tevoren.

Meer info: https://daliexpo.be/

Om tickets te bestellen ga je naar de speciale bestelpagina en gebruik je als Cultuursmakers-lid de code VTBDALI. In de ticketprijzen die daar vemeld worden, is de korting dan meteen verrekend. 

Toots, the Sound of a Belgian Legend: 4 euro korting

Nog tot 31 augustus 2022 - KBR Brussel

Op 29 april 2022 zou Toots Thielemans 100 jaar zijn geworden. Het ‘ketje’ uit de Marollen was een uitmuntend gitarist en fluiter. Hij groeide uit tot een van de beste mondharmonicaspelers die ooit heeft geleefd. Met zijn virtuoze spel vulde Toots concertzalen over de hele wereld, maar toch bleef hij altijd Belg in hart en nieren.

KBR en het MIM brengen ter gelegenheid van zijn 100ste verjaardag een eerbetoon aan Toots, in zijn thuisstad Brussel. Nog tot en met 31 augustus 2022 kan je in KBR terecht voor een belevingsexpo waarin klank en muziek de hoofdrol spelen.

Tickets en info: https://www.kbr.be/nl/evenement/toots-100/


The Antwerp Story: 2 euro korting

Nog tot en met 2 september - Het Steen, Antwerpen

In het vernieuwde Steen, het oudst bewaarde gebouw van de stad, volg je een parcours door elf kamers waar je alles leert over de geschiedenis en identiteit van de stad. Maak kennis met de wijken, de musea en bekende Antwerpenaars. Of je nu voor de eerste keer in Antwerpen bent, of de stad al heel goed kent, The Antwerp Story is voor iedereen het perfecte begin van een geslaagd stadsbezoek. 

Tickets en info: https://www.visitantwerpen.be/nl/het-steen/tickets
Vermeld 'CULTUURSMAKERS2022' als code om je korting te verkrijgen. 

Hoe word je lid?

 • Vul hiernaast het formulier in. Kies een van onze lokale groepen waarbij je wil aansluiten (Geen idee? Kies dan voor ‘ik heb geen voorkeur’ en wij zoeken een match voor je).
 • Betaal vervolgens je lidgeld van 20 euro.
 • Je Cultuursmakers-pas wordt per post toegestuurd.

We beloven dat je geen spijt zal krijgen van je Cultuursmakers-pas en wensen je veel cultuurplezier.

<
>
x