Cultuursmakers

Lochristi

'Emile Claus. Prins van het luminisme' in het Mudel, Deinze

Begeleid groepsbezoek aan de tentoonstelling 'Emile Claus. Prins van het luminisme' in het Mudel te Deinze.

Datum: 12/10/2024
Uur: 10:00
Plaats: Mudel
Adres: Lucien Matthyslaan 3/5, 9800 Deinze
Type: Tentoonstelling

In 2024 is het 100 jaar geleden dat Emile Claus (1849 - 1924), de belangrijkste Belgische impressionist, is overleden. Emile Claus genoot al in zijn tijd grote bekendheid als 'Meester van Astene' of 'Prins van het luminisme'. De stad Deinze en het Mudel - Museum van Deinze en Leiestreek - roepen 2024 uit als het 'Clausjaar' en vieren dit met een prestigieuze tentoonstelling.

Het sleutelwerk Bietenoogst en tientallen topwerken uit alle periodes van het oeuvre van de kunstenaar worden bijeengebracht in het Mudel. Mede dankzij de uitzonderlijke samenwerking van het Museum voor Schone Kunsten van Gent én via belangrijke bruiklenen uit diverse publieke en private collecties wordt het een groots opgezette tentoonstelling.

Het aantal tickets voor dit begeleid groepsbezoek is beperkt. Aarzel niet om in te schrijven.

Praktisch
Verplaatsing met eigen vervoer. Carpooling is mogelijk, stuur in dit geval een mailtje naar lochristi@cultuursmakers.be en we spreken verder af.
Verdere praktische info volgt later (uur van aankomst,...).

Inschrijving
Gelieve vooraf in te schrijven via bovenstaande knop 'online inschrijven' of via lochristi@cultuursmakers.be of tel. 09 356 94 20
In de deelnameprijs is de geleide rondleiding in de tentoonstelling ''Emile Claus. Prins van het luminisme' '  (inclusief ticket Mudel).

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding 'Emiel Claus', je naam en aantal personen. 

<
>
x