Cultuursmakers

Lochristi

Honderd jaar Toots Thielemans, een mens, een artiest, een icoon: door Tars Lootens en Steph Van Uytvanck

Tars Lootens (piano) & Steph Van Uytvanck (harmonica) brengen de muziek van Toots Thielemans on stage, verrijkt met beklijvend beeldmateriaal.

Datum: 07/04/2022
Uur: 20:00
Plaats: Lodejo
Adres: Dorp Oost 1, 9080 Lochristi
Prijs leden: €20
Prijs niet-leden: €28
Thema: Muziek
Type: Reportage of lezing

Jean 'Toots' Thielemans , jazz icoon, geliefd als mens en bewonderd als artiest. Speelde sinds z'n derde jaar accordeon, leerde zichzelf gitaar spelen, floot ook er vaak bij, maar het mondmuziekske dat hij op 16-jarige leeftijd in de Brusselse Rue du Midi kocht zou van hem een wereldster maken. Bill Evans, Charlie Parker, Jaco Pastorius, Quincy Jones enz… bedienden zich van zijn muzikale genialiteit.

Jazz was zijn grote passie maar ook in popmuziek betekende hij heel wat : Billy Joel, Sting, Paul Simon, Stevie Wonder, ... waarmee hij de opnamestudio of het podium deelde.  "Bluesette" werd zijn bekendste compositie, geschreven op een een velletje papier in een backstage ruimte. Maar Toots charmeerde ook met filmmuziek (Midnight Cowboy, Zware jongens, Turks Fruit...) en televisietunes (Sesamstraat, Baantjer,...).

Mondharmonicaspeler Steph Van Uytvanck en pianovirtuoos Tars Lootens hebben het voorrecht gehad om met Toots te mogen samenwerken. In deze voorstelling eren ze de maestro met eigen interpretaties van de songs die Toots zo graag speelde. "Be yourself, no more, no less". En dit is precies wat er op het podium gebeurt, met een dikke en dankbare knipoog naar die grote meneer Toots Thielemans. 

Inschrijving:
Gelieve vooraf in te schrijven via bovenstaande knop “online inschrijven” of via lochristi@cultuursmakers.be of tel. 09 356 94 20. 
Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding “Thielemans”, je naam en aantal personen.

<
>
x