Cultuursmakers

Lochristi

Op verkenning in het Waasland

Bezoek aan de abdij Roosenberg/wandeling in Waasmunster en gegidste rondleiding in de tentoonstelling 'Print & Paint' in het Kasteel d'Ursel in Hingene

Datum: 08/10/2022
Plaats: Parking
Adres: Dekenijstraat , 9080 Lochristi
Prijs leden: 85
Prijs niet-leden: 100
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

We vertrekken om 8u stipt met de autocar richting Waasmunster.
Afspraak: parking Dekenijstraat te Lochristi

In de voormiddag bezoeken we de Roosenbergabdij in Waasmunster, een uniek voorbeeld van Gesamtkunstwerk. In de architectuur wil de architect van zijn creatie een gesamt, één geheel, maken:  hier ontwierp hij niet alleen de gebouwen en de aanpalende tuinen maar ook het meubilair, de liturgische vaten en gebedskledij van de zusters.  Tijdens de rondleiding maken we kennis met de rijke geschiedenis van de abdij en het abdijleven van de zusters.

Wandeling: we zijn genoodzaakt de deelnemers in twee groepen te verdelen. Terwijl groep 1 de abdij Roosenberg bezoekt, maakt groep 2 een deugddoende wandeling (5 km) in de mooie Wase natuur; daarna wisselen de groepen om. Attentie: aangepast schoeisel is wel nodig.

Na de lunch (hoofdgerecht en dessert) verplaatsen we ons naar het kasteel d'Ursel in Hingene.
(Drank bij de maaltijd is niet inbegrepen in de deelnameprijs).

PRINT&PAINT. 350 jaar bloemen op katoen.

Het gerenoveerde classicistische kasteel is sinds 1994 eigendom van de provincie Antwerpen en wij bezoeken er de tentoonstelling van bedrukte en beschilderde stoffen.
Tijdens de rondleiding bewonderen we de unieke collectie en vertelt de gids het verhaal van de restauratie en de ontstaansgeschiedenis: van het productieproces en de technieken tot de motieven en de kleuren. Zeker de moeite waard!

We sluiten met een koffie&taart en rijden huiswaarts rond 17 uur.

Vooraf inschrijven noodzakelijk wegens beperkt aantal plaatsen.

Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding “Waasland”, je naam en aantal personen.
Let op: slechts definitief ingeschreven na betaling.

<
>
x