Cultuursmakers

Lochristi

VOLZET - Op wandel met Ensor in Oostende

Daguitstap met de bus naar het Oostende van James Ensor met o.a. de tentoonstelling 'Rose, Rose, Rose à mes yeux. James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930'.

Datum: 09/03/2024
Uur: 08:00
Plaats: Parking Bibliotheek Reinaert
Adres: Koning Boudewijnlaan 6, 9080 Lochristi
Prijs leden: € 85
Prijs niet-leden: € 95
Type: Groepsbezoek

Deze activiteit is volzet. Schrijf jij je toch in, dan kom je op een wachtlijst.
____________________________________________________________________________________________________
In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed. Daarom zal hij in 2024 een hoofdrol spelen in het culturele landschap. Ook in ons jaarthema 'Kleur' neemt James Ensor een centrale plaats in.

Het programma van ons bezoek aan de geboortestad van Ensor:

We vertrekken om 8.30u met de bus en brengen in Oostende een gegidst bezoek (een uurtje) aan fort Napoleon. Na afloop wandelen en varen we met de veerboot naar het centrum van Oostende (ongeveer 1,5 km) waar we het voor- en hoofdgerecht van onze lunch nuttigen in restaurant De Noordzee. 

's Namiddags wandelen we naar Mu.Zee voor een gegidst bezoek aan de tentoonstelling 'Rose, Rose, Rose à mes yeux! James Ensor en het stilleven in België van 1830 tot 1930'. Het  is de eerste tentoonstelling ooit die volledig gewijd is aan de stillevens van de kunstenaar. Ensors werk vormt het kantelpunt: hij maakt zich los uit de conventies van het genre  en het beeld lost zich op in licht en kleur. Werken van de grootmeester worden tentoongesteld naast meer dan 120 andere werken van o.a. Antoine Wiertz, Léon Spilliaert tot Frits Van den Berghe en René Magritte.

Daarna gaan we terug naar restaurant De Noordzee voor het vieruurtje: ons dessert en koffie of thee. Daar komt een gids ons ophalen voor een Ensorwandeling van een uurtje in het geliefde Oostende van Ensor. Rond 18.00u à 18.30u vertrekken we terug naar Lochristi.

Inschrijving
Gelieve vooraf in te schrijven via bovenstaande knop 'online inschrijven' of via lochristi@cultuursmakers.be of tel. 09 356 94 20
Betaling op Crelan BE68 1030 3253 0434 met vermelding 'Ensor' , je naam en aantal personen. 

Inbegrepen in de deelnameprijs: busvervoer,gids en toegang Fort Napoleon, gids en toegang Mu.Zee, gegidste rondleiding 'Ensorwandeling' in Oostende, lunch (voor- en hoofdgerecht), drank bij lunch, vieruurtje dessert&koffie inbegrepen) 

<
>
x