Cultuursmakers

Lommel

TAURUS KWARTET: LUIKSE VIOOLSCHOOL.

In de 19de eeuw was Luik de bakermat van wereldvermaarde vioolvirtuozen. Eén van hen, Eugène Ysaÿe was buitengewoon begaafd en trad op in de hele wereld. Koningin Elisabeth was één van zijn leerlingen wat resulteerde in de oprichting van de Wedstrijd Eugène Ysaÿe die na de Tweede Wereldoorlog werd omgedoopt tot de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd.

Datum: 13/05/2022
Uur: 20:15
Plaats: 19:30
Adres: Adelberg 1, 3920 Lommel
Prijs leden: €10,50
Prijs niet-leden: €10,50
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Ysaÿe wordt trouwens de Belgische Paganini én de tsaar van de viool genoemd. Wellicht heeft België geen belangrijker persoon in de klassieke muziekwereld gekend. Hij verrijkte het vioolrepertoire met eigen composities, maar ook met werken die componisten voor hem schreven, zoals César Franck, Guillaume Lekeu en de fine-fleur van de toenmalige Franse componisten. Met werk van Vieuxtemps, de Paganini variaties van Ysaÿe en Lekeu presenteren we een concert dat werkelijk alles te bieden heeft: een rijk en warm timbre, kleurrijke interpretaties en ritmische vrijheid! Franse elegantie wordt verbonden aan Duitse gestrengheid. Programma Henri Vieuxtemps Eugène Ysaÿe Guillaume Lekeu Wietse Beels (viool) Liesbeth Baelus (viool) Vincent Hepp (altviool) Martijn Vink (cello)

Inschrijven: tot 15 april 2022 bij Odette Stas, lommel@cultuursmakers.be of 011 54 06 35 of via www.cultuursmakers.be/lommel

Inschrijving door overschrijving op rek. BE33 7350 4240 4546 van Cultuursmakers Lommel.

De betaling geldt als bevestiging van inschrijving.

<
>
x