Cultuursmakers

Maaseik

Knipoogdag Antwerpen

Sorry - momenteel zitten we aan het maximum van deelnemers ... je kan wel inschrijven op een wachtlijst Het jaarlijks cultureel stadsfestival heeft dit jaar plaats in Antwerpen op zondag 27 maart 2022. Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden allemaal begon. We keren dus terug naar onze ‘roots’ en ontdekken de hedendaagse stad met haar vele culturele troeven.

Datum: 27/03/2022
Uur: 08:00
Plaats: Parking Cultuurcentrum
Adres: Van Eycklaan 72, 3680 Maaseik
Plaats van bijeenkomst: Parking Cultuurcentrum Achter Olmen
Prijs leden: 44
Prijs niet-leden: 49
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 33

We doen dit samen met Cultuursmakers Maasmechelen !!!

We vertrekken vanuit Maaseik, met een stop in Maasmechelen en Zutendaal (deze laatste is nog te bevestigen)

Mazzel Tov, kennismaking met de Joodse gemeenschap 

In de ochtend, van 10u tot 12u, is er een begeleid bezoek aan Joodse gemeenschap vlakbij het centraal station. Onze gids neemt je mee langs winkels en woningen in de buurt en door de Diamantwijk en vertelt over werken en feesten, over Jood en Belg zijn, over de impact van geloof op het dagelijkse leven. En zeker ook over wat ons bindt dan over wat ons scheidt. We bezoeken ook een synagoge (onder voorbehoud) waar je meer te weten komt over geloofsbeleving en waar je vragen kan stellen.

Om 12u45 is er een groepsmaaltijd (met toelichting over de gerechten!) in een koosjer restaurant in de Kievitwijk.

In de namiddag, van 15u tot 17u staat het Schipperskwartier, de rosse buurt op ons programma.

In de schaduw van de schitterende Sint-Pauluskerk en de MAS-toren ligt een oude havenwijk met een maritiem verleden. Enkele jaren geleden startte het stadsbestuur in de legendarische Schipperskwartier met de geslaagde heraanleg van een heleboel straten en pleinen. Tegelijkertijd begon Stad Antwerpen met een stadsontwikkelingsprogramma dat de namaakhandel en de prostitutie aan banden legde. Tijdens deze wandeling herontdek je de wijk. Vandaag is het een gezellige plek met een rijke geschiedenis, een prachtig gerestaureerde parochiekerk en een beperkte prostitutiezone. 

De KnipoogDag sluiten we om 17u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u. 

Deelname: € 44 per persoon voor leden Cultuursmakers, € 49 voor niet-leden.
Inbegrepen: transport per bus, fooi chauffeur, dagprogramma en middagmaal met een drankje.

Inschrijving: Voor 28 februari 2022  via e-mail naar joskalders@skynet.be, maaseik@cultuursmakers.be of via GSM naar 0498 334 777.
Gelieve te vermelden indien u vegetarisch wenst te eten of één of andere voedingsallergie hebt.

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het inschrijvingsgeld op rekening IBAN BE76 7350 2752 9695 van Cultuursmakers Maaseik met vermelding “KnipoogDag 2022”.

Opstapplaatsen & vertrekuren: Worden later meegedeeld.

<
>
x