Cultuursmakers

Maasmechelen

KnipoogDag 2022 - Antwerpen

Het jaarlijks cultureel stadsfestival heeft dit jaar plaats in Antwerpen op zondag 27 maart 2022. Antwerpen is de plek waar het voor onze vereniging 100 jaar geleden allemaal begon. We keren dus terug naar onze ‘roots’ en ontdekken de hedendaagse stad met haar vele culturele troeven.

Datum: 27/03/2022
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 08:20
Plaats: Carpoolparking
Adres: Rijksweg , 3630 Maasmechelen
Plaats van bijeenkomst: Carpoolparking Maasmechelen
Prijs leden: 44€
Prijs niet-leden: 49€
Type: Groepsbezoek

We doen dit samen met vtbKultuur Maaseik !!!

We vertrekken vanuit Maaseik, met een stop in Maasmechelen en Zutendaal (deze laatste is nog te bevestigen).

In de ochtend, van 10u tot 12u, nemen we deel aan het begeleid bezoek aan Het centraal station en futuristische Kievitwijk.
Het centraal station oogt groter en mooier dan ooit. Het station maakt nu deel uit van het Europese HST-netwerk. De vertrekhal heeft de allures van een internationale luchthaven. We bezoeken uitgebreid het station en de omgeving van de aanpalende futuristische Kievitwijk. Europa investeerde in de aanleg van het openbaar domein in deze buurt. Hierdoor was de stad in staat de in onbruik geraakte terreinen met groen en sport- en speelruimte voor de buurt te revitaliseren.

Een groepsmaaltijd (met toelichting over de gerechten!) staat voor ons klaar vanaf 12.15u tot 14.15u in een koosjer restaurant in de Kievitwijk.

In de namiddag, van 15u tot 17u staat op het programma : Schipperskwartier, de rosse buurt 

In de schaduw van de schitterende Sint-Pauluskerk en de MAS-toren ligt een oude havenwijk met een maritiem verleden. Enkele jaren geleden startte het stadsbestuur in de legendarische Schipperskwartier met de geslaagde heraanleg van een heleboel straten en pleinen. Tegelijkertijd begon Stad Antwerpen met een stadsontwikkelingsprogramma dat de namaakhandel en de prostitutie aan banden legde. Tijdens deze wandeling herontdek je de wijk. Vandaag is het een gezellige plek met een rijke geschiedenis, een prachtig gerestaureerde parochiekerk en een beperkte prostitutiezone. 

De KnipoogDag sluiten we om 17u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18 u.

Deelname: € 44 per persoon voor leden vtbKultuur, € 49 voor niet-leden.
Inbegrepen: transport per bus, fooi chauffeur, dagprogramma en middagmaal met een drankje.

Inschrijving: Voor 28 februari 2022  via e-mail naar Roland.Barten@outlook.be, Yvonne.Ciemniak@gmail.com, maasmechelen@vtbkultuur.be of via GSM naar +32 486 60 74 98 .
Gelieve te vermelden indien u vegetarisch wenst te eten of één of andere voedingsallergie hebt.

Betaling: Na bevestiging van inschrijving, betaling van het inschrijvingsgeld op rekening IBAN BE22 0017 7962 4947 van vtbKultuur Maasmechelen met vermelding “KnipoogDag 2022”.

Opstapplaatsen & vertrekuren: Worden later meegedeeld.

<
>
x