Cultuursmakers

Maasmechelen

Van de schoonheid en de troost

Lezing door Dirk De Wachter Venster op de wereld Deze lezing van donderdag 25/11/2021 - Dirk De Wachter - Van de Schoonheid en de Troost - wordt omwille van gezondheidsredenen geannuleerd. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

Datum: 20/06/2022
Uur: 20:15
Plaats: CC Maasmechelen
Adres: Koninginnelaan Koninginnelaan, 3630 Maasmechelen
Prijs leden: 9€
Prijs niet-leden: 9€
Thema: Beeldende kunst
Literatuur
Muziek
Type: Reportage of lezing

Bestel tickets

Kunst is geen kennen, de wereld is geen quiz.

In Van de schoonheid en de troost verdiepen Dirk De Wachter, hoboïst Bram Nolf en pianist Daan Vandewalle zich in de vraag of schoonheid en kunst van ons betere mensen kunnen maken en wat de relatie is tussen esthetiek en ethiek.

In het boek Museum Dirk De Wachter, Kunst & Psychiatrie in borderlinetijden zegt hij: Kunst bevindt zich aan de rand van de regels, balanceert op de borderline van de tijd en genereert daardoor nieuwe spelregels en ontrafelt nieuwe betekenissen. Juist doordat de boodschap van kunst niet altijd in ons bewustzijn wordt gevoeld, kan het diepere lagen raken in onszelf. Daarom raken we ontroerd, ook al weten we eigenlijk niet wat ons precies ontroert.

Hoboïst Bram Nolf is solist bij het Nationaal Orkest van België en professor aan de Ecole Supérieure des Arts in Mons. Pianist Daan Vandewalle is professor aan het Conservatorium van Gent. Naast het geijkte pianorepertoire is hij gespecialiseerd in de Amerikaanse pianomuziek uit de 20ste en 21ste eeuw.

Professor en psychiater Dirk De Wachter, verbonden aan de KU Leuven en aan het Universitair Psychiatrisch Centrum Kortenberg, verwierf bekendheid bij het grote publiek als auteur van artikelen in kranten en tijdschriften over de gevolgen van geweldsdelicten en zijn boeken over diepmenselijke thema’s, o.a. Liefde. Een onmogelijk verlangen? en De wereld van De Wachter.
Het is van 2014 geleden dat Dirk De Wachter te gast was in onze (uitverkochte) schouwburg met de lezing Borderline Times - Het einde van de normaliteit, gebaseerd op één van zijn boeken.

Organisatie: CC, Vormingplus Limburg i.s.m. Cultuursmakers, De Bolster, Davidsfonds en Bibliotheek Maasmechelen

<
>
x