Cultuursmakers

Mechelen

Studio Vandersteen & de Vlaamse Stripwereld

Ben je liefhebber van Suske en Wiske, Jerom, Bessy of eerder van De Rode Ridder of Robert en Bertrand? Het zijn allen striphelden van Studio Vandersteen.

Datum: 18/11/2021
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Plaats: Het Predikheren
Adres: Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen
Prijs leden: € 19
Prijs niet-leden: € 24
Thema: Beeldende kunst
Literatuur
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 25

De bekendste helden; Suske en Wiske, tante Sidonie, Jerom en Lambik, werden vorig jaar 75 jaar en zijn deel van het collectieve geheugen van Vlaanderen.

Al generaties lang verdwalen groot en klein in de avonturen van Suske en Wiske. De man voor en achter deze Vlaamse iconen was Willy Vandersteen, een geniale tekenaar en verteller. Zijn helden en hun tekenaars bracht hij samen in de Studio Vandersteen.

Ronald Grossey (°1956), is uitgever en stripkenner, schreef voor Kuifje, Robbedoes, Knack Focus en Humo, was hoofdredacteur van het Suske en Wiske-weekblad en kreeg de Nederlandse 'Stripschapsprijs voor bijzondere verdienste'. Hij verdiept zich al jaren in de stripwereld, niet alleen als (mede-)auteur van diverse strips en jeugdboeken, maar ook als biograaf van Studio Vandersteen.

In 2007 bracht hij het reilen en zeilen van de studio uit in het boek 'Studio Vandersteen, kroniek van een legende', gebaseerd op gekende historische feiten, maar ook op authentieke en diepgaande gesprekken met de belangrijkste betrokkenen. Dan is niet alles wat het lijkt en worden Suske en Wiske meer dan tweedimensionale stripfiguurtjes.

Grossey is te gast bij Cultuursmakers Mechelen op donderdag 18 november 2021 om 20 uur in Het Predikheren. Ronald zal vergezeld zijn van Ron Van Vliet, ex-Studio Vandersteenmedewerker, werkte o.a. mee aan de Bessy-serie en nam de reeks Robert en Bertrand van Willy Vandersteen over.

Ze brengen het verhaal van de bekendste studio van Vlaanderen en Nederland, waar ernst ook hilarisch kan zijn en vakmanschap ook commercieel.

Praktisch:
Locatie: Het Predikheren
Aanvang: 20 uur - Duurtijd: 2 uur
Kostprijs: leden: € 19 – niet-leden betalen € 24 (drankje inbegrepen)

Inschrijven via mechelen@cultuursmakers.be met vermelding ‘Vandersteen’ en de datum

Betaling: op rekeningnr. BE90 4066 0651 4132 van Cultuursmakers Mechelen met vermelding: Vandersteen + datum + lidnummer

<
>
x