Cultuursmakers

Musica

Cultuursmakers Ledendag

Ter gelegenheid van 100 jaar Cultuursmakers wordt het jaarlijkse culturele stadsfestival van de vereniging georganiseerd in Antwerpen, de stad waar het 100 jaar geleden allemaal begon ...

Datum: 27/03/2022
Uur: 10:00
Plaats: .
Adres: Cogels-Osylei , 2000 Antwerpen
Prijs leden: 14
Prijs niet-leden: 20
Thema: 100 jaar samen cultuur beleven
Type: Evenement

Voormiddagprogramma: Wijk Zurenborg

 

Tijdens een stadswandeling kom je alles te weten over de verborgen parels in hartje van Zurenborgwijk met zijn architecturale pareltjes en hippe trekpleisters.
Wandel mee door de Berchemse straten, met de Cogels-Osylei op kop, en reis terug naar het begin van vorige eeuw. Eind negentiende eeuw trok de burgerij weg uit de stad en werden hier, op de toen nog 'boeren buiten' talloze elegante villa's gebouwd. Bewonder de prachtige mix van neogotiek, neoclassicisme en art nouveau.

Je kunt kiezen tussen een vrije lunchpauze of een deelname aan een Marokkaanse buffetvorm kost 25 euro per persoon.

Namiddagprogramma: Kant en wal herschapen

 

Om 15 uur starten we de wandeling langs de Scheldeboord, het Eilandje en het Schipperskwartier. Ondertussen vertelt je gids over het ontstaan en de groei van de historische wijken aan de Schelde. Door de eeuwen heen kregen, de oever, duinen en vlieten een metamorfose. Je ontdekt delen van de burchtwal, mooie gevels, vreemde straatnamen, de schilderachtige Napoleontische dokken. De mooie Sint-Pauluskerk schittert omringd door nostaligische zeemanskroegen, oude pakhuizen en indrukwekkende havengebouwen. Ook de toekomstplannen voor deze wijk komen aan bod.  

De KnipoogDag sluiten we om 17.00u. af ter hoogte van het Steenplein met een drankje en een streepje muziek. Het einde van ons cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 u. 

Deelnameprijs leden Cultuursmakers of VAB en klanten KBC: 14 euro - mét middagmaal 39 euro

Deelnameprijs niet-leden: 20 euro - mét middagmaal 45 euro

 Praktische informatie klik hier

 

<
>
x