Een klinkend 2021 met Cultuursmakers

">

Klank is overal. Maar wat is klank precies? Zijn het de geluiden rondom je? Is het de muziek die een compositie is van verschillende klanken? Zijn het de woorden die elkaar ritmisch opvolgen of is het de stilte als er helemaal geen geluid meer te horen is? 

Spits alvast je oren. Met Cultuursmakers maken we je in 2021 een heel jaar lang bewust van alle klanken rondom je. We zullen je ontroeren met melodieuze concerten en brengen je boeiende verhalen van componisten en instrumentenbouwers. We nemen je mee naar stilteplekken zoals abdijen, kloosters en begijnhoven waar je nog de zeldzame rust kan ervaren. We maken je alert voor stads- en natuurklanken tijdens auditieve ontdekkingstochten. We voeren je mee op de kadans van slampoëzie of zetten je dansbenen in beweging op je favoriete songs. We brengen vredesklanken en doen oorlogsgeluiden verstommen. We laten klokken luiden in beiaards en laten je de klank inkleuren van hout of koper. Klank is alom en universeel, ook in de kunst. We verleggen al luisterend je grenzen met verrassende wereldklanken en laten je meedeinen op de geluidsgolven van unieke klankinstallaties. 

Klinkende activiteiten

Cultuursmakers nodigt je in 2021 dus uit voor boeiende luistertochten met ongekende dimensies. Benieuwd? Hou onze activiteitenkalender zeker in de gaten.

Voorlopig moeten we noodgedwongen voorzichtig starten, maar eenmaal we terug volop kunnen organiseren, zal je onze activiteiten heinde en ver horen klinken en knallen.

Maud Vanhauwaert schrijft gedicht voor Cultuursmakers

Speciaal voor Cultuursmakers schreef Maud Vanhauwaert een gedicht rond de klank van stilte. Sssssssssst! Je kan het beluisteren door bovenaan deze pagina op de 'play-knop' te klikken.

Voor VAB-Magazine van januari/februari hadden we ook een interview met Maud rond de klank van poëzie. Het artikel lees je hier.

<
>
x