Ook Cultuursmakers viert Dag van de Jeugdbeweging

Op 20 oktober is het weer zover: overal te lande komen de leden van de jeugdbewegingen in uniform naar school om te tonen hoe trots ze zijn op hun jeugdbeweging. Niet alleen de actieve leden, maar ook diegenen wiens verleden bij de jeugdbeweging al langer achter hen ligt, dragen hun jeugdbeweging met trots in hun hart. Scout/gids/chiromeid/KLJ-er/KSA-ster/… ben je immers voor het leven.

De jeugdbeweging is een enorme leerschool voor sociale vaardigheden, een pool om je talenten te ontdekken en te ontplooien, een veilige haven om je identiteit en interesses aan te scherpen. Je leert er naast plezier maken samenwerken, organiseren, initiatief nemen, rekening houden met anderen … Het is niet verwonderlijk dat de meest geëngageerde mensen in de samenleving vaak een verleden bij de jeugdbeweging hebben. Nadat ze hun jeugdbeweging ontgroeid zijn, zijn ze op zoek gegaan naar een andere zinvolle vrijetijdsinvulling. En velen van hen nemen dan een engagement op bij een vereniging.

Ook bij Cultuursmakers, een vereniging die zo veel mogelijk mensen samen van cultuur wil laten genieten, hebben heel wat vrijwilligers een verleden bij een jeugdbeweging. Zij zien hun engagement bij Cultuursmakers als een verderzetting van hun jeugdig enthousiasme. Het vrijwilligerswerk houdt hen jong van lichaam én geest!

Cultuursmakers staat op de Dag van de Jeugdbeweging daarom graag even stil bij het belang van jeugdbewegingen. “We vinden het fantastisch wat zij elke week betekenen voor onze jongeren. Daarom een welgemeende dankjewel voor alles wat ze doen voor onze vrijwilligers van morgen.”, aldus Griet Janssens, directeur van Cultuursmakers vzw.

Foto:  Koen Cantaert, Paul Rutten en Filip Cantaert van Cultuursmakers Zottegem

<
>
x