Piv Verenigt!

Verenigingen, je vindt ze in elke gemeente of stad, in alle kleuren en maten, voor alle leeftijden en doelgroepen. Het zijn stuk voor stuk plekken waar mensen elkaar ontmoeten, samen aan de slag gaan en hierbij heel wat meemaken. Kortom een wereld met een eigen kracht en levendigheid.
Het ideale thema voor een voorstelling, zo dachten we. Ter gelegenheid van onze honderdste verjaardag klopten we aan bij Piv Huvluv met de vraag of hij geen voorstelling wou schrijven over het verenigingsleven in Vlaanderen? En jawel hoor: hij was meteen enthousiast.

In deze voorstelling neemt Piv je mee doorheen het wel en wee van zijn eigen verenigingsleven. Welke vereniging kent geen perikelen bij het organiseren van evenementen, voorstellingen of benefieten? Of de zoektocht naar vrijwilligers, het samenstellen van het Bestuur en het verkiezen of aanduiden van een voorzitter? De creativiteit die nodig is bij de obligate geldinzamelacties met 'kaartingen' (kaartwedstrijden), wafelenbak, tombola en de fondsenwerving via subsidiereglementen met punten en hoe de ‘kas’ goed te beheren. Al dit wordt overwonnen door de camaraderie, de verbondenheid van het vrijwilligerswerk, de gezelligheid en het geloof in de ‘goede zaak’. Want dat is uiteindelijk wat telt voor al die duizenden vrijwilligers die bergen verzetten in Vlaanderen.

Iedereen die ook maar één keer lid is geweest van een vereniging - wie in Vlaanderen eigenlijk niet? - zal hier duimen en vingers aflikken van zoveel hilarische herkenbaarheid. Kom kijken en raak samen met Piv in de ban van het verenigingsleven!

De voorstelling gaat niet specifiek over onze verenging, maar over het verenigingsleven algemeen. Daarom nodigen we hierop de groepen en afdelingen van collega-verenigingen graag uit. Meer nog, we voorzien zelfs een mooie groepskorting. Vanaf een bestelling van 10 kaarten kunnen lokale groepen of afdelingen deelnemen aan 16 i.p.v. 20 euro per ticket. 

Leden van Cultuursmakers betalen altijd 16 euro i.p.v. 20 euro.

Speelkalender najaar 2022


16.09.22 - 20 u. -> CC De Leest, Izegem, groepsreservatie via patricia.degroote@knokke-heist.be
25.09.22 - 16 u. -> Zaal Uytenhove, Lochristi, groepsreservatie via oost-vlaanderen@cultuursmakers.be
08.10.22 - 20 u. -> BICC, Peer, groepsreservatie via peter.pholien@telenet.be
14.10.22 - 15 u. en 20 u. -> CC De Werf, Aalst, groepsreservatie via oost-vlaanderen@cultuursmakers.be
16.10.22 - 15 u. -> Theaterzaal Biekorf, Brugge, groepsreservatie via patricia.degroote@knokke-heist.be
22.10.22 - 20 u. -> CC Leietheater, Deinze, groepsreservatie via peter.lafosse@telenet.be

Individuele tickets reserveren? Check onze feestwebsite voor de ticketlinks.

<
>
x