Samen op stap met de VTB

Op 29 januari 1922 werd VTB, de Vlaamse Toeristenbond, opgericht. Generaties Vlamingen konden dankzij VTB (later vtbKultuur en momenteel Cultuursmakers) kennismaken met cultuur en toerisme in Vlaanderen en ver daarbuiten, steeds in goed gezelschap. 100 jaar vereniging, dat betekent een veelvoud aan historisch materiaal. Het zou zonde zijn om dat allemaal in een stoffige kelder te laten zitten. Daarom organiseert Cultuursmakers i.s.m. het Archief en Onderzoekscentrum ADVN een overzichtstentoonstelling met getuigenissen, verhalen, foto- en filmmateriaal.

De expo geeft inzicht in de geschiedenis van toerisme in Vlaanderen en zet de diversiteit van toeristisch erfgoed in de kijker. Ook het verhaal van duizenden mensen die via onze vereniging hun eerste stappen zetten als toerist komt uitgebreid aan bod.

De expo is gratis te bezoeken t.e.m. 2 september. Open van woensdag t.e.m. zondag, van 10 tot 18 uur (laatste toegang om 17 uur). Ook open op donderdag 21 juli. 

Tip: combineer je bezoekje aan deze expo met de zomerzoektocht van Cultuursmakers in Antwerpen. Er zijn prachtige prijzen te winnen.

Meer info over onze feestactiviteiten op www.cultuursmakersviertfeest.be/feestprogramma

<
>
x